Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Γερμανοί επιστήμονες ζητούν παρατεταμένο lockdown – Eκτός ελέγχου η πανδημία στην Ιταλία
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Γερμανοί επιστήμονες ζητούν παρατεταμένο lockdown – Eκτός ελέγχου η πανδημία στην Ιταλία

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Γερμανοί επιστήμονες ζητούν παρατεταμένο lockdown – Eκτός ελέγχου η πανδημία στην Ιταλία

Α. ΚΟΤΖΙΑ

Παγωμένοι άκουσαν οι Ιταλοί το χθεσινό δελτίο της πανδημίας στη χώρα. Για πρώτη φορά μετά τις 3 Απριλίου τα θύματα της Covid θύμισαν τις πιο μαύρες στιγμές της περασμένης άνοιξης, φθάνοντας τα 731 σε μια μέρα!

Η Ιταλία προσπαθεί εδώ και ένα μήνα να περιορίσει τις μολύνσεις και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, όμως οι προσπάθειες δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής, παρά τη λήψη μέτρων καραντίνας σε αρκετές περιφέρειες.

Για περίπου δύο εβδομάδες η χώρα κατέγραφε περίπου 500 θανάτους την ημέρα και περισσότερα από 35.000 κρούσματα.

Ομως, το χθεσινό ρεκόρ θανάτων προκάλεσε τρόμο και αναστάτωση, καθώς κάθε μέρα «κοκκινίζουν» περισσότερες περιοχές στο χάρτη της Ιταλίας (με κόκκινο χρωματίζονται οι περιοχές με το πιο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο). Και σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η Λομβαρδία, στον ιταλικό Βορρά, δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση, όπως ακριβώς και τον Μάρτιο. Χθες η περιοχή της Λομβαρδίας κατέγραψε 8.448 νέες μολύνσεις (σε σύνολο 32.000).

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία συνεχίζεται η αντιπαράθεση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ με τους κυβερνήτες (τοπικούς πρωθυπουργούς) των ομόσπονδων κρατιδίων, που αντιδρούν στην αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων. Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε την ανάγκη αυστηρότερων μέτρων σε αυτή τη φάση, ενώ έχει προειδοποιήσει τους πολίτες να ξεχάσουν τις ανοιχτές γιορτές αυτά τα Χριστούγεννα.

Γερμανοί επιστήμονες και ειδικοί τονίζουν ότι τα περιοδικά μέτρα καραντίνας δεν αποδίδουν όσο ένα παρατεταμένο λοκντάουν και η κ. Μέρκελ φέρεται αποφασισμένη να επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!