Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορονοϊός – Η Γαλλία «θωρακίζεται»: Τρίτη δόση για όλους – Τι μέτρα ανακοινώθηκαν
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορονοϊός – Η  Γαλλία «θωρακίζεται»: Τρίτη δόση για όλους – Τι μέτρα ανακοινώθηκαν

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορονοϊός – Η Γαλλία «θωρακίζεται»: Τρίτη δόση για όλους – Τι μέτρα ανακοινώθηκαν

Γαλλία: Η γαλλική κυβέρνηση δεν εξετάζει σε αυτό το στάδιο «ούτε λοκντάουν ούτε απαγόρευση κυκλοφορίας» απέναντι στο πέμπτο κύμα της επιδημίας της Covid-19 που περνάει τώρα η Γαλλία και το οποίο είναι «αναμφισβήτητα πιο ισχυρό, μεγαλύτερης διάρκειας (…) από εκείνο του περασμένου καλοκαιριού», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

«Μπορούμε να περάσουμε αυτό το κύμα χωρίς να καταφύγουμε στα πιο περιοριστικά εργαλεία» που έχουν επιβάλει ήδη ορισμένες γειτονικές χώρες, υπογράμμισε, διευκρινίζοντας πως «δεν προβλέπεται» σε αυτό το στάδιο «ούτε κλείσιμο καταστημάτων ούτε περιορισμοί στις μετακινήσεις» απέναντι σε αυτήν την αναζωπύρωση της επιδημίας.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19, που πιο συχνά είναι η τρίτη δόση, «θα είναι διαθέσιμη στο εξής σε όλους τους ενήλικες πέντε μήνες μετά την τελευταία δόση τους» από μεθαύριο, Σάββατο.

«Στην πράξη, αυτό αφορά 25 εκατ. Γάλλους, έξι εκατ. από τους οποίους έχουν λάβει ήδη την αναμνηστική δόση τους, απομένουν κατά συνέπεια 19 εκατ. Γάλλοι που μπορούν στο εξής να κάνουν την αναμνηστική δόση και τους οποίους καλούμε να εμβολιαστούν μέσα στους δύο ερχόμενους μήνες», διευκρίνισε ο Ολιβιέ Βεράν.

Η Γαλλία μελετά το ενδεχόμενο εμβολιασμού κατά της Covid-19 των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από «τις αρχές του 2022», είπε ακόμη ο υπουργός Υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!