Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορονοϊός- Γαλλία: Υποχρεωτικό το υγειονομικό πάσο για εφήβους 12-17 χρονών
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορονοϊός- Γαλλία: Υποχρεωτικό το υγειονομικό πάσο για εφήβους 12-17 χρονών

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορονοϊός- Γαλλία: Υποχρεωτικό το υγειονομικό πάσο για εφήβους 12-17 χρονών

Αν και μέχρι τώρα εξαιρούνταν από το μέτρο, οι έφηβοι ηλικίας 12 με 17 ετών στη Γαλλία θα πρέπει από σήμερα να επιδεικνύουν το υγειονομικό τους πάσο προκειμένου να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να αντιμετωπίσει την κρίση της covid-19.

Το μέτρο ισχύει για τους ενήλικες Γάλλους εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Πρέπει να επιδεικνύουν τακτικά το πάσο τους με τη μορφή ενός κωδικού QR, προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19, ότι έχουν νοσήσει ή ότι διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Από σήμερα και οι έφηβοι θα είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν το υγειονομικό τους πάσο προκειμένου για παράδειγμα να πάνε σε ένα εστιατόριο, να πάνε στον κινηματογράφο ή στην πισίνα ή να κάνουν ένα ταξίδι με το τρένο.

Δεν είναι γνωστό για πόσο διάστημα θα ισχύσει η υποχρέωση αυτή. Αν και η επιδημία του κορονοϊού μοιάζει να βρίσκεται σε ύφεση στη Γαλλία από τον Αύγουστο, η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοσχέδιο που θα παρατείνει τη χρήση του υγειονομικού πάσου μετά τις 15 Νοεμβρίου. Το Παρίσι θέλει “ να διατηρήσει τη δυνατότητα” η υποχρέωση αυτή να επεκταθεί “ ως το καλοκαίρι” του 2022, δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Οι έφηβοι μέχρι τώρα δεν ήταν υποχρεωμένοι να διαθέτουν υγειονομικό πάσο διότι ο εμβολιασμός τους είχε αργήσει να ξεκινήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!