Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Έρχονται πιο σκληρά μέτρα στην Ευρώπη – 64% αυξήθηκαν στην Ισπανία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Έρχονται πιο σκληρά μέτρα στην Ευρώπη – 64% αυξήθηκαν στην Ισπανία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Έρχονται πιο σκληρά μέτρα στην Ευρώπη – 64% αυξήθηκαν στην Ισπανία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΤΖΟΥ

Επιμένει ο ιός, αυξάνονται τα μέτρα… Ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αυστηροποιούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, καθώς η μεταδοτικότητά του (λόγω και των νέων μεταλλάξεων) φαίνεται πως δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογών, ενώ η συλλογική ανοσία δεν προβλέπεται εντός του έτους.

Στην Ολλανδία ανακοινώθηκε ότι επεκτείνονται ως τις 9 Φεβρουαρίου οι περιορισμοί, με τα σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα κλειστά.

Στο γειτονικό Βέλγιο τα μέτρα που ισχύουν από τις 2 Νοεμβρίου επεκτάθηκαν ως την 1η Μαρτίου, η Ελβετία παρατείνει τους περιορισμούς ως το τέλος Φεβρουαρίου και η Ιταλία πρόκειται να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πανδημία ως το τέλος Απριλίου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι επόμενες οχτώ με δέκα εβδομάδες θα είναι οι δυσκολότερες και το υπάρχον λόκνταουν μπορεί να παραταθεί ως τον Απρίλιο».

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, επιβεβαίωσε ότι είναι αδύνατο να αρθούν όλα τα μέτρα τον Φεβρουάριο, καθώς η χώρα κατέγραψε χθες πάνω από 1.000 νεκρούς και 19.000 κρούσματα.

Tο υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Ιρλανδία, που κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα -περίπου 1.323 κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο αθρώπους- ενώ πριν από ένα μήνα κατέγραφε από τα χαμηλότερα ποσοστά.

Η εποχικότητα του ιού, η παρουσία της πιο μεταδοτικής παραλλαγής του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο και η κινητικότητα των εορτών συνέβαλαν στην αύξηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, που υπολογίζουν πως το 40% των πιο πρόσφατων θετικών κρουσμάτων της Ιρλανδίας προκαλείται από το πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!