Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊος: Εκτροχιάστηκε σε 60 μέρες ο γερμανικός προϋπολογισμός – Δημογραφική κατάρρευση στις ΗΠΑ
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊος: Εκτροχιάστηκε σε 60 μέρες ο γερμανικός προϋπολογισμός – Δημογραφική κατάρρευση στις ΗΠΑ

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊος: Εκτροχιάστηκε σε 60 μέρες ο γερμανικός προϋπολογισμός – Δημογραφική κατάρρευση στις ΗΠΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ (email protected)

Ακραίες κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες βιώνουν οι ηγέτιδες δυνάμεις της Δύσης στον καιρό της πανδημίας.

Από τη μία οι ΗΠΑ υφίστανται δημογραφική κατάρρευση λόγω της υψηλής ανεργίας και της ανασφάλειας των νέων ζευγαριών (ιδίως των γυναικών) κι από την άλλη, στη Γερμανία, 25.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με «λουκέτο» και η κυβέρνηση εξετάζει νέα πακέτα στήριξης, που θα επιβαρύνουν τον ήδη ξεχειλωμένο προϋπολογισμό του 2021 με επιπλέον 35 δισ. ευρώ δανεικά. Αληθινά, πρωτόγνωρες καταστάσεις…

300.000 λιγότερα μωρά.

Οι γεννήσεις στις ΗΠΑ σημείωναν ήδη πτωτική τάση την τελευταία δεκαετία λόγω της οικονομικής κρίσης και το 2019 έπεσαν στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 35 χρόνων.

Ομως, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Brookings, τα τελικά νούμερα του 2020 αναμένεται να είναι ακόμη χαμηλότερα και το 2021 πιστεύεται ότι θα γεννηθούν στις ΗΠΑ 300.000 λιγότερα μωρά.

Ερευνες διαφόρων οργανισμών, όπως το Ινστιτούτο Guttmacher, το Εθνικό Νομικό Κέντρο Γυναικών κ.λπ., αποδίδουν το φαινόμενο στο ότι τα ζευγάρια κάνουν λιγότερο συχνά έρωτα, αποφεύγουν τις εγκυμοσύνες και γενικά κάνουν λιγότερα παιδιά αναλογιζόμενοι τα δύσκολα χρόνια που έρχονται μετά την πανδημία.

Μελέτη σε 32 από τις 50 Πολιτείες έδειξε μείωση του αριθμού γεννήσεων κατά 4% το 2020 (συγκεκριμένα κατά 95.000), ενώ μόνο τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς γεννήθηκαν 30% λιγότερα μωρά στη Χαβάη και 10% στην Καλιφόρνια, αναλογικά με τον Δεκέμβριο του 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!