Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: «Εκρήξεις» στην Ευρώπη κατά της Pfizer για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: «Εκρήξεις» στην Ευρώπη κατά της Pfizer για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: «Εκρήξεις» στην Ευρώπη κατά της Pfizer για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η Ευρώπη εν αναμονή των δόσεων που θα τις εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού.

Η ήδη αργή διαδικασία εμβολιασμού σε συνδυασμό με τις ισχνές παραδόσεις φιαλιδίων του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech προκαλεί εκνευρισμό στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που παραμένουν σε λοκντάουν, ένα τεράστιο πλήγμα για την οικονομία και την κοινωνία.

Οι καθυστερήσεις παραδόσεων φέρνουν σε σύγκρουση την Ε.Ε. και την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, που μείωσε τον αριθμό των φιαλιδίων που στέλνει σε ευρωπαϊκές χώρες, αναγκάζοντας τους υγειονομικούς φορείς των χωρών να επιβραδύνουν το επιχειρησιακό σχέδιο.

Η Pfizer ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον όγκο των παραδόσεων τις προσεχείς εβδομάδες ώστε να αναδιοργανώσει το σχέδιο παραγωγής και να αυξήσει τον αριθμό των φιαλιδίων σε 2 δισεκατομμύρια ως το τέλος του χρόνου, από 1,3 δισεκατομμύρια που ήταν η αρχική εκτίμηση.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει εξηγήσεις από την εταιρία Pfizer για τις νέες καθυστερήσεις στην αποστολή εμβολίων κατά της Covid-19 προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης την επόμενη εβδομάδα», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ορισμένα κράτη- μέλη της Ε.Ε. καλούν τις Βρυξέλλες να ακολουθήσουν μια σκληρή γραμμή με την Pfizer και άλλους προμηθευτές εμβολίων.

Η Γαλλία δεν αποκλείεται να επιβάλει στις εταιρίες Pfizer και BioNTech κυρώσεις για τις καθυστερήσεις στη διανομή του εμβολίου τους προς τη χώρα, δήλωσε χθες ο Κλεμέντ Μπον, ο Γάλλος υπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!