Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο κορωνοϊός έφερε και… κατάγματα
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο κορωνοϊός έφερε και… κατάγματα

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο κορωνοϊός έφερε και… κατάγματα

Γιατί αυξήθηκαν οι πτώσεις ηλικιωμένων και τα κατάγματα όσο «μείναμε σπίτι».

Εν μέσω περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον νέο κορωνοϊό, ο κίνδυνος πτώσεων και καταγμάτων στους ηλικιωμένους παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένος. Η παρατεταμένη καθιστική ζωή και η κακή διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την απώλεια μυïκής μάζας και την εμφάνιση αδυναμίας, επιπτώσεις που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε έλλειψη ισορροπίας και τροποποίηση του τρόπου βάδισης. Αυτές οι αλλαγές γίνονται πολλές φορές αιτίες πτώσεων, συχνά με πολύ δυσμενείς επιπτώσεις για τον ηλικιωμένο και τους οικείους του.

Μειωμένη κινητικότητα και άγχος αυξάνουν τον κίνδυνο πτώσης

Η πολυήμερη παραμονή στο σπίτι που – υπό το φόβο του κορωνοϊού – εξακολουθεί να συστήνεται για τα άτομα προχωρημένης ηλικίας, αναπόφευκτα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κινητικότητα αλλά και την ψυχολογία των ατόμων αυτών. Έχει ελαχιστοποιήσει την άσκηση, έχει δημιουργήσει άγχος, φόβο αλλά και κατάθλιψη, παράγοντες που προδιαθέτουν για άρνηση εκτέλεσης ακόμα και των καθημερινών δραστηριοτήτων εντός σπιτιού.

Οι επιπτώσεις μιας πτώσης

Στατιστικά, περίπου το ένα τρίτο των μεγαλύτερων ενηλίκων πέφτει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Οι πτώσεις έχουν συχνά ως συνέπεια τη σωματική αναπηρία, την απώλεια αυτοεξυπηρέτησης, την εμφάνιση και άλλων νοσημάτων που μπορεί να προκαλέσουν τον εγκλεισμό του πάσχοντα σε κάποιο ίδρυμα ή ακόμα και απώλεια της ίδιας του της ζωής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!