Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Ανησυχία για την επιστροφή της γρίπης – Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Ανησυχία για την επιστροφή της γρίπης – Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Ανησυχία για την επιστροφή της γρίπης – Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας

ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Σε δύσκολη… εξίσωση αναμένεται να εξελιχθεί η διαχείριση της συνύπαρξης των ιών της γρίπης με τον κορονοϊό, που πλησιάζει με την έλευση του φθινοπώρου. Η Covid-19 είναι πολύ πιο θανατηφόρα νόσος σε σχέση με την εποχική γρίπη όπως αποδεικνύεται τους τελευταίους μήνες, ενώ το επερχόμενο φθινόπωρο και ο χειμώνας θα αποτελέσουν ένα «κρας τεστ» λύνοντας επιστημονικά ερωτήματα σχετικά με τη συμβίωση των ιών.

Οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν σε ανάλυσή τους τα δεδομένα σχετικά με τη συνύπαρξη της γρίπης και της Covid-19, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει και η Ελλάδα.

«Αυτό το φθινόπωρο για πρώτη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εποχή γρίπη εν μέσω μιας άλλης πανδημίας. Μέχρι τώρα παραμένουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το πώς η εποχική γρίπη μπορεί να επηρεάσει την πανδημία Covid-19 και το αντίστροφο. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιδεινώσει η συν-λοίμωξη με τη γρίπη την πορεία της Covid-19; Θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία από την Covid-19 ο εμβολιασμός κατά της γρίπης; Τα μέτρα που λαμβάνονται για τον έλεγχο της Covid-19 θα ελαττώσουν την επίπτωση της γρίπης», αναφέρουν οι καθηγητές, επισημαίνοντας ότι η λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό, παρόλο που θεωρήθηκε στις αρχές κυκλοφορίας της να είναι «σαν μια γρίπη», οι επόμενοι 5½ μήνες απέδειξαν ότι είναι πολύ πιο θανατηφόρα και λιγότερο προβλέψιμη νόσος από την εποχική γρίπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!