Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων – Διπλασιάστηκαν σε λίγες ημέρες
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων – Διπλασιάστηκαν σε λίγες ημέρες

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων – Διπλασιάστηκαν σε λίγες ημέρες

Μαρία Νίκη-Γεωργαντά

Η εκτίναξη των κρουσμάτων του Αυγούστου φαίνεται στις Εντατικές, που νοσηλεύουν 42 διασωληνωμένους ασθενείς, αριθμό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τις 15 Αυγούστου. Μάλιστα, συγκριτικά με ένα μήνα πριν, δηλαδή στις αρχές Αυγούστου οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία είναι κατά τρεις φορές περισσότεροι.

Οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι αποτελούν τα λεγόμενα «σκληρά» δεδομένα, από τα οποία αντιλαμβάνονται οι επιστήμονες την πραγματική κατάσταση που έχει η επιδημία στη χώρα μας και τον κίνδυνο που ακολουθεί. Οι αριθμοί των τελευταίων ημερών τόσο όσον αφορά στους διασωληνωμένους ασθενείς όσο και τους νέους θανάτους κινούνται σε … τεντωμένο σχοινί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα από την 1η έως τις 15 Αυγούστου καταγράφηκαν 20 νέοι θάνατοι, ενώ για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου διπλασιάστηκαν (επιπλέον 40 θάνατοι). Ακόμη πιο ανοδική πορεία ακολουθούν οι θάνατοι κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου διάστημα κατά το οποίο ακόμη 23 ασθενείς έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι διασωληνώσεις είναι αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν από τα μέσα του προηγούμενου μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διασωληνώσεις βρίσκονται… πίσω κατά επτά ημέρες από τα κρούσματα, δηλαδή όσοι δηλώνονται μία συγκεκριμένη ημέρα αντικατοπτρίζουν τα νέα περιστατικά μίας εβδομάδας πριν.

Η επίπτωση της Covid-19 εξακολουθεί να είναι ραγδαία στους ανθρώπους άνω των 65 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!