Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα και οι καταλήψεις στα σχολεία
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα και οι καταλήψεις στα σχολεία

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα και οι καταλήψεις στα σχολεία

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Σε πάνω από 30 σχολεία στην Αττική έχουν καταγραφεί κρούσματα εντός σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετά τμήματα. Η λίστα μακραίνει κάθε μέρα, όμως σύμφωνα με το υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας παραμένει μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων σε σχέση με τα χιλιάδες σχολεία.

Σχεδόν τα ¾ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 έχουν εντοπιστεί στην Αττική, ενώ στην Πέλλα ακόμα μια εβδομάδα τα σχολεία θα μείνουν κλειστά, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει επιβαρυμένο.

Με τον αριθμό των τμημάτων που κλείνουν να αυξάνονται, οι διευθυντές Εκπαίδευσης ανά τη χώρα, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την τελική απόφαση του κλεισίματος ενός τμήματος ή σχολείου, επιφορτίζονται και με το έργο της παρακολούθησης εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι διευθυντές των σχολείων αναρτούν άμεσα το πρόγραμμα για τα μαθήματα που διεξαχθούν εξ αποστάσεως και το κοινοποιούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Πλέον η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και εβδομαδιαίως θα αποτυπώνεται σε στατιστικά στοιχεία, η διεξαγωγή της. Ο διευθυντής όπως και οι καθηγητές είναι υπεύθυνοι και για την εξεύρεση λύσεων, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν έχει πρόσβαση στα διαδικτυακά μαθήματα.

Αντιδράσεις

Η απρόσκοπτη διδασκαλία στα σχολεία δεν εμποδίζεται μόνο από τον κορονοϊό, αλλά και από τις καταλήψεις που αν και ξεκίνησαν δειλά δειλά την προηγούμενη εβδομάδα, φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί σε αριθμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!