Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η Κομισιόν υιοθετεί την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού
[Ελεύθερος Τύπος]: Η Κομισιόν υιοθετεί την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

[Ελεύθερος Τύπος]: Η Κομισιόν υιοθετεί την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Νίκος Μπέλλοσ

Η αμοιβαία αναγνώριση σε κοινοτικό επίπεδο του πιστοποιητικού εμβολιασμού, που θα διευκολύνει τη διακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών, και η επιτάχυνση του εμβολιασμού ώστε να φτάσει στο 70% του συνολικού πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι είναι οι δύο από τις σημαντικότερες συστάσεις της Κομισιόν προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, εν όψει της τηλεδιάσκεψης που θα έχουν την Πέμπτη.

Η σύσταση για την αναγνώριση του πιστοποιητικού βασίζεται σε σχετική πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ως θέση της Κομισιόν θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης με πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή.

Η Κομισιόν αναμένει σημαντική αύξηση των παραδόσεων εμβολίων τις επόμενες βδομάδες, ενώ και νέα εμβόλια πρόκειται να εγκριθούν τις επόμενες βδομάδες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Αυτό την κάνει αισιόδοξη για μια σημαντική αύξηση των εμβολιασμών, όπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο στόχος του εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού είναι εφικτός.

Ειδικότερα, οι συστάσεις της Επιτροπής προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, που θα συζητηθούν στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης, προβλέπουν τα εξής:

-Εως τον Μάρτιο του 2021 θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών και το 80% των επαγγελματιών του τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας σε κάθε κράτος-μέλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!