Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κόικε: «Θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες»
[Ελεύθερος Τύπος]: Κόικε: «Θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες»

[Ελεύθερος Τύπος]: Κόικε: «Θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες»

H κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε τόνισε την Τρίτη (13/07) πως ένας επαρκής αριθμός νοσοκομείων, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση εμβολιασμού των ηλικιωμένων, θα φέρουν την πόλη σε θέση να διοργανώσει «ασφαλείς» Ολυμπιακούς Αγώνες σε δέκα ημέρες.

Ωστόσο, η κυβερνήτης σε συνέντευξή της στο Reuters στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης του Τόκιο, προειδοποίησε ότι η πανδημία του κορονοϊού απέχει πολύ ακόμα από το να αποτελέσει παρελθόν, συμπληρώνοντας πως η μετάλλαξη «Δέλτα» παραμένει πολύ επικίνδυνη.

«Πάρα πολλοί άνθρωποι θα εμβολιαστούν τις επόμενες δέκα ημέρες και κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ως αποτέλεσμα αυτού, θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή και ουσιαστική πτώση του ποσοστού θανάτων και σοβαρών περιστατικών μεταξύ των ηλικιωμένων», δήλωσε η Κόικε.

«Εξαιτίας αυτού, αλλά κι επειδή το ιατρικό σύστημα είναι έτοιμο, νομίζω ότι μπορούμε και είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε η Κόικε, η οποία επέστρεψε στη δουλειά μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, λόγω υπερκόπωσης που είχε ως αποτέλεσμα την εισαγωγή της προ ημερών στο νοσοκομείο.

Η ιαπωνική πρωτεύουσα μπήκε για τέταρτη φορά σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» την Δευτέρα (11/07), με οδηγία για να κλείνουν νωρίς τα μπαρ και τα εστιατόρια λόγω τη αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19, που ώθησαν επίσης τους διοργανωτές των Αγώνων την περασμένη εβδομάδα, στην απαγόρευση της παρουσίας θεατών από σχεδόν όλους τους χώρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!