Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κλήτευση συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ από εξεταστική επιτροπή για την επίθεση στο Καπιτώλιο
[Ελεύθερος Τύπος]: Κλήτευση συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ από εξεταστική επιτροπή για την επίθεση στο Καπιτώλιο

[Ελεύθερος Τύπος]: Κλήτευση συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ από εξεταστική επιτροπή για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Η ειδική επιτροπή του αμερικανικού κοινοβουλίου η οποία διενεργεί έρευνα για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση οπαδών του εναντίον του Καπιτωλίου την 6η Ιανουαρίου κλήτευσε για να προσέλθουν να καταθέσουν ενώπιόν της σύμβουλοι του πρώην προέδρου, τους οποίους κατηγορεί πως επιδίωκαν να ανατραπεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2020.

Ορισμένοι από τους συμβούλους αυτούς είχαν συγκεντρωθεί σε «war room», κέντρο επιχειρήσεων ενός είδους, στο πολυτελές ξενοδοχείο Willard InterContinental της Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν από την επίθεση στην έδρα του Κογκρέσου καθώς λάμβανε χώρα η επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Η ειδική επιτροπή κλήτευσε ιδίως τον Τζον Ίστμαν, δικηγόρο ο οποίος πήρε μέρος σε συνάντηση σε αυτό το «war room» την παραμονή της επίθεσης, την 5η Ιανουαρίου, και πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κοντά στον Λευκό Οίκο μερικές ώρες πριν από την επίθεση.

Είχε κατόπιν απευθύνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον δικηγόρο του αντιπροέδρου Μάικ Πενς κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο, υποστηρίζοντας πως έγινε επειδή «ΕΣΥ και ο εντολέας σου δεν φροντίσατε να γίνει αυτό που έπρεπε».

Η ειδική εξεταστική επιτροπή δικαιολογεί την κλήτευση τονίζοντας ότι ο Τζον Ίστμαν μοιάζει να «διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί καθώς είχε πει στον (πρώην) πρόεδρο Τραμπ ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα μπορούσε να κρίνει ποιοι εκλέκτορες μπορούσαν να ληφθούν υπόψη την 6η Ιανουαρίου» και ποιοι όχι, βασιζόμενος στις καταγγελίες περί νοθείας του μεγιστάνα.

Ο κ. Ίστμαν φέρεται να είχε συντάξει για λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ σημείωμα στο οποίο διατεινόταν ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε την εξουσία να απορρίψει τα αποτελέσματα των εκλογών σε ορισμένες πολιτείες, στερώντας έτσι από τον Δημοκρατικό τη νίκη του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!