Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Kυβέρνηση για την εκστρατεία πειθούς των δύσπιστων: «Ενθάρρυνση, όχι τιμωρία»
[Ελεύθερος Τύπος]: Kυβέρνηση για την εκστρατεία πειθούς των δύσπιστων: «Ενθάρρυνση, όχι τιμωρία»

[Ελεύθερος Τύπος]: Kυβέρνηση για την εκστρατεία πειθούς των δύσπιστων: «Ενθάρρυνση, όχι τιμωρία»

Σε «συναγερμό» βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει την επίσπευση αλλά και την ενίσχυση των εμβολιασμών νέων και μεγαλυτέρων ηλικιών που παραμένουν μακριά από τα εμβολιαστικά κέντρα. Μέχρι την Πέμπτη η χώρα μας θα έχει φτάσει στο ορόσημο των 10 εκατ. εμβολιασμών και η αγωνία κορυφώνεται όσο η μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει στην καρδιά του καλοκαιριού.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί το πλαίσιο που αφορά τα πεδία της υποχρεωτικότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κατόπιν της εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής. Οπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, θα λύνει και θα ρυθμίζει όλα τα λειτουργικά ζητήματα που προκύπτουν ή ενδεχομένως να προκύψουν από αυτή την απόφαση.

«Οι εργαζόμενοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων οφείλουν να έχουν κάνει την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Αυγούστου και οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Στόχος μας δεν είναι να τιμωρήσουμε, αλλά να ενθαρρύνουμε τους πιο δύσπιστους να εμβολιαστούν. Και προτεραιότητα, προφανώς, έχουν οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς συμπολίτες μας», τόνισε στην ΕΡΤ.

Ο κίνδυνος

«Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία πανδημίας. Υπάρχει, άρα, ένας υγειονομικός κίνδυνος που βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας. Αυτή τη στιγμή, έχει ενσκήψει και η μετάλλαξη «Δέλτα», που, όπως λένε όλοι οι επιστήμονες και όπως προκύπτει, είναι πολύ μεταδοτική. Ο υγειονομικός κίνδυνος, λοιπόν, δεν είναι ο ίδιος ανάμεσα σε έναν εμβολιασμένο και σε έναν ανεμβολίαστο πολίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!