Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κύστη κόκκυγος: Υπάρχει ριζική θεραπεία;
[Ελεύθερος Τύπος]: Κύστη κόκκυγος: Υπάρχει ριζική θεραπεία;

[Ελεύθερος Τύπος]: Κύστη κόκκυγος: Υπάρχει ριζική θεραπεία;

Είναι από τις μεγαλύτερες φοβίες που έχουν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες και είναι αλήθεια ότι η κύστη κόκκυγος τρομάζει.

Και όπως συμβαίνει με ό,τι μας τρομάζει οι μύθοι που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτήν είναι πολλοί. Άλλοι αφορούν τον πόνο που βιώνει το πάσχον άτομο και άλλοι τις συνήθειες που θα πρέπει να αλλάξει, όπως ο τρόπος που κάθεται ή κοιμάται. Και όμως πρόκειται για ένα πρόβλημα που, όσο ενοχλητικό και αν είναι, είναι μικρό. Και το πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστεί είναι μια απλή και σωστή ενημέρωση.

Γράφει ο Δρ. Διαμαντής Ε. Θωμάς, ειδικός στη Λαπαροσκοπική Ρομποτική Ογκολογική Χειρουργική, Διευθυντής Γενικός Χειρουργός στο Metropolitan Hospital .

Τι ακριβώς είναι η κύστη κόκκυγος

Η κύστη κόκκυγος ή αλλιώς τριχοφωλεακό συρίγγιο μπορεί να ξεκινήσει ως οξεία κατάσταση (απόστημα) ή να εγκατασταθεί ως χρόνια φλεγμονή. Εμφανίζεται στην περιοχή του κόκκυγα (εξού και το όνομα), ανάμεσα στους γλουτούς.

Για την εμφάνιση της νόσου έχουν ενοχοποιηθεί, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, τα καθιστικά επαγγέλματα και η έντονη τριχοφυΐα.

Συνήθως προκαλείται από τη διείσδυση των τριχών μέσα στο δέρμα, που έρχεται ως αποτέλεσμα της τριβής μεταξύ των γλουτών, εξού και η ονομασία τριχοφωλεακό συρίγγιο (φωλιά από τρίχες).

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα ποικίλλουν από ένα απλό, μικρό «σπυράκι» μέχρι μια μεγάλη επώδυνη φλεγμονώδη μάζα. Συχνά, η περιοχή μπορεί να παράγει υγρά τα οποία μπορεί να είναι διαυγή, θολά ή αιματηρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!