Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κύρτσος στον «Ε.Τ.» για τον κορωνοϊό: Είμαι βέβαιος ότι θα αντέξει η Ε.Ε.
[Ελεύθερος Τύπος]: Κύρτσος στον «Ε.Τ.» για τον κορωνοϊό: Είμαι βέβαιος ότι θα αντέξει η Ε.Ε.

[Ελεύθερος Τύπος]: Κύρτσος στον «Ε.Τ.» για τον κορωνοϊό: Είμαι βέβαιος ότι θα αντέξει η Ε.Ε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Γιώργου Κύρτσου, «Στον λαβύρινθο της πανδημίας», θέσαμε στον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. ερωτήματα για την κρίση του κορονοϊού, τις ευρύτερες προεκτάσεις της, την προοπτική της.

Πώς αξιολογείτε τις επιδόσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την πανδημία, με βάση ευρωπαϊκές συγκρίσεις;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ελληνικός λαός πήραν «Αριστα» στο πρώτο κύμα της πανδημίας χάρις στο έγκαιρο lockdown που αποφάσισε ο πρωθυπουργός και εφαρμόστηκε με συνέπεια απ’ όλους. Γίναμε παράδειγμα προς μίμηση. Τώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση και πηγαίνουμε, όπως όλα δείχνουν, στο δεύτερο κύμα οι επιδόσεις μας είναι πολύ καλύτερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όμως επιμένει ότι το δεύτερο κύμα θα βρει την κυβέρνηση απροετοίμαστη και πως ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έχει χάσει, στο συγκεκριμένο θέμα, τον έλεγχο των εξελίξεων.

Και σε ό,τι αφορά το θέμα της πανδημίας η αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισοπεδωτική και δημαγωγική. Κανείς δεν αρνείται την επιδείνωση που παρατηρείται στο πλαίσιο μιας γενικής αρνητικής ευρωπαϊκής δυναμικής.

Ομως, οι επιδόσεις της Ελλάδας αποδεικνύονται, σε καθημερινή βάση, καλύτερες από τις επιδόσεις χωρών όπως η Ισπανία και η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Αυστρία, η Τσεχία και η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία.

Δεν είμαστε ούτε μπορούμε να γίνουμε τέλειοι, αλλά φαίνεται να αντέχουμε στη μεγάλη δοκιμασία.

Οι «σοφοί» του ΣΥΡΙΖΑ, αν έχουν τις λύσεις, να τις πουν και στους «συντρόφους» των Podemos που βρίσκονται στην εξουσία στην Ισπανία με τα γνωστά αποτελέσματα. Πάνω από 1.000.000 κρούσματα, πάνω από 20.000 νέα κρούσματα την ημέρα, πάνω από 30.000 θάνατοι που αυξάνονται κατά εκατοντάδες την ημέρα.

Τα στοιχεία και οι συγκρίσεις στέλνουν το μήνυμα ότι πάμε δεδομένων των συνθηκών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!