Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κιρσοί: Κάτι παραπάνω από «χαλασμένες» φλέβες
[Ελεύθερος Τύπος]: Κιρσοί: Κάτι παραπάνω από «χαλασμένες» φλέβες

[Ελεύθερος Τύπος]: Κιρσοί: Κάτι παραπάνω από «χαλασμένες» φλέβες

Πέρα από αισθητικό πρόβλημα που γίνεται περισσότερο εμφανές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι κιρσοί αποτελούν -πρωτίστως- ένα ανατομικό πρόβλημα που αφορά κάποια φλεβικά τμήματα, συχνότερα στα κάτω άκρα. Αυτά τα φλεβικά τμήματα είναι κατεστραμμένα, διογκωμένα, άρα είναι μη λειτουργικά. Στην βάση αυτής της λογικής – δηλαδή της άχρηστης, παθολογικής φλέβας – στηρίζονται όλες οι θεραπείες, οι οποίες έχουν ως στόχο την καταστροφή όλων των παθολογικών φλεβών, ώστε να παραμείνουν, μετά από μία επέμβαση, μόνο υγιείς φλέβες στο πάσχων σκέλος. Η «καταστροφή» αυτή μπορεί να γίνει με ανοιχτό χειρουργείο, με θερμική ενέργεια λέιζερ ή ραδιοσυχνοτήτων, με ειδικά φάρμακα (σκληροθεραπεία με αφρό), με ειδικές κόλλες και τέλος, για τις επιφανειακές αντιαισθητικές φλέβες, με αφαίρεση μέσα από μικρές τρύπες (μικροφλεβεκτομές).

Γράφει o Νικόλαος Τσεκούρας
Aγγειοχειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών,
Διευθυντής Γ΄ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Metropolitan General

Πότε μια επέμβαση κρίνεται επιτυχημένη

Η επιτυχία των παραπάνω επεμβάσεων στηρίζεται στην ριζικότητα της απομάκρυνσης των παθολογικών φλεβών. Οι κιρσοί αντιμετωπίζονται σήμερα αποτελεσματικά με τη βοήθεια της υπερηχογραφικής χαρτογράφησης, η οποία μας εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα για ριζική θεραπεία του προβλήματος με κάποια από τις ενδεδειγμένες ενδαγγειακές επεμβάσεις (κυρίως το ενδοαυλικό λέιζερ, σε συνδυασμό με τις μικροφλεβεκτομές των κιρσών).

Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός πως νέα δεδομένα διαφωτίζουν τον μηχανισμό εμφάνισης και εξάπλωσης των κιρσών: Οι κιρσοί είναι κάτι παραπάνω από κάποιες χαλασμένες φλέβες και η αντιμετώπισή τους γίνεται απλούστερα, γρηγορότερα, με ακόμα λιγότερα ενοχλήματα, ακόμα και σε ασθενείς με πολύ εκτεταμένους κιρσούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!