Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κύπρος – Δένδιας: Ο Αττίλας κινήθηκε πάλι – Η Τουρκία ενταφιάζει την προοπτική επανένωσης
[Ελεύθερος Τύπος]: Κύπρος – Δένδιας: Ο Αττίλας κινήθηκε πάλι – Η Τουρκία ενταφιάζει την προοπτική επανένωσης

[Ελεύθερος Τύπος]: Κύπρος – Δένδιας: Ο Αττίλας κινήθηκε πάλι – Η Τουρκία ενταφιάζει την προοπτική επανένωσης

Τη δέσμευση της Ελληνικής κυβέρνησης να σταθεί στο πλάι της κυπριακής διαμύνησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας της συνάντησής που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο κ. Δένδιας στις δηλώσεις του σημείωσε ότι «ο Αττίλας κινήθηκε πάλι» και τόνισε ότι οι χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα και οι εξαγγελίες του για αποστρατιωτικοποίηση και άνοιγμα τμήματος των Βαρωσίων «επιχειρούν νέα τετελεσμένα». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Τουρκία ενταφιάζει την προοπτική επανένωσης της Κύπρου.Νίκος Δένδιας: Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας υπουργός

Η παρουσία μου εδώ σήμερα συμβολίζει την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να σταθεί στο πλάι της Κυπριακής κυβέρνησης. Και να σταθεί στο πλάι του Κυπριακού λαού. Και επίσης, να σταθεί στο πλάι της ΔιεθνούςΝομιμότητας.

Αυτό είναι που θα τονίσω και στη συνάντηση που θα έχω αργότερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη. Καθώς επίσης και με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμμοχώστου.

Ο Αττίλας κινήθηκε πάλι. Οι χθεσινές εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς επιχειρούν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα. Να ενταφιάσουν μια και καλή την προοπτική επανένωσης της Κύπρου.

Καταδικάζουμε απόλυτα τις παράνομες τουρκικές ενέργειες. Καταπατούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!