Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Οι κήποι του Μπάκιγχαμ ανοίγουν τις πύλες τους στο ευρύ κοινό, για πρώτη φορά
[Ελεύθερος Τύπος]: Οι κήποι του Μπάκιγχαμ ανοίγουν τις πύλες τους στο ευρύ κοινό, για πρώτη φορά

[Ελεύθερος Τύπος]: Οι κήποι του Μπάκιγχαμ ανοίγουν τις πύλες τους στο ευρύ κοινό, για πρώτη φορά

Από την Παρασκευή, 9 Ιουλίου έως και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες του Μπάκιγχαμ θα μπορούν να ξεναγηθούν και να κάνουν πικνίκ στους ειδυλλιακούς του κήπους.

Για πρώτη φορά, οι βασιλικοί κήποι ανοίγουν για το ευρύ κοινό, το οποίο θα μπορέσει να απολαύσει τον χώρο σαν την ίδια τη βασίλισσα- με την καταβολή, βέβαια, ενός μικρού αντιτίμου, το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Για να τους επιτραπεί η είσοδος στους κήπους, οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κράτηση από πριν. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν, όσοι θέλουν, να εξασφαλίσουν και μια ξενάγηση στους κήπους, υπό την καθοδήγηση ενός εκ των πιστοποιημένων ξεναγών του Μπάκιγχαμ.

Οι Βασιλικοί Κήποι αποτελούν ένα από τα αξιοθέατα που συγκαταλέγονται στο Μητρώο Ιστορικών Πάρκων και Κήπων Ιστορικού Ενδιαφέροντος της Αγγλίας. Η 42 στρεμμάτων έκταση των κήπων φιλοξενεί ποικίλα είδη χλωρίδας, όπως τα πλατάνια, οι αγριοκαστανιές, οι σφένδαμοι και τα κυπαρίσσια. Στο νοτιοδυτικό άκρο των κήπων δεσπόζει μια υπεραιωνόβια μουριά, την οποία φύτευσε τον 17ο αιώνα ο βασιλιάς Ιάκωβος ο Α’ της Αγγλίας, θέλοντας να εκθρέψει σε αυτήν μεταξοσκώληκες.

Στους Κήπους περιλαμβάνεται, ακόμη, μια λίμνη έκτασης 3, 5 στρεμμάτων, η οποία χτίστηκε τον 19ο αιώνα και φιλοξενούσε κάποτε φλαμίνγκο. Στους Κήπους μπορεί κανείς, επίσης, να βρει ένα μικρό και γραφικό καλοκαιρινό οίκημα, ένα ελικοδρόμιο και το βασιλικό γήπεδο τένις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!