Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κίνα: Ραγδαία η ανάπτυξη του «κόκκινου τουρισμού»
[Ελεύθερος Τύπος]: Κίνα: Ραγδαία η ανάπτυξη του «κόκκινου τουρισμού»

[Ελεύθερος Τύπος]: Κίνα: Ραγδαία η ανάπτυξη του «κόκκινου τουρισμού»

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΤΖΟΥ

Κίνα: Στην ανάπτυξη του «κόκκινου τουρισμού» επενδύει τα τελευταία χρόνια η κινεζική κυβέρνηση, μια «βιομηχανία» που εκτοξεύτηκε εν μέσω πανδημίας οδηγώντας τη χώρα σε πολιτιστική εσωστρέφεια, που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι παρουσιάζει μια στρεβλή μορφή της Iστορίας. Στόχος του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος είναι η ενίσχυση και προώθηση τοποθεσιών με ιστορική και πολιτιστική σημασία, ένα πρόγραμμα που «τρέχει» εδώ και δεκαετίες στην Κίνα και επισήμως εντάχθηκε στο εθνικό σχέδιο της χώρας για τον τουρισμό το 2024.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ προωθεί σταθερά τον «κόκκινο τουρισμό» από τη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας, το 2012, ενισχύοντας σε πανεθνικό επίπεδο τη ραγδαία ανάπτυξη του τομέα αυτού, που άλλοτε αποτελούσε πεδίο ενδιαφέροντος των κατά τόπους κυβερνήσεων και ως επί το πλείστον εγχώριων επισκεπτών. Ως αποτέλεσμα της δομημένης αυτής προώθησης, τα «κόκκινα αξιοθέατα», από μνημεία της κομμουνιστικής επανάστασης έως δέντρα που φύτεψαν πρώην ηγέτες της χώρας, έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Ξεναγοί

Μεσούσης της υγειονομικής κρίσης και δεδομένου ότι οι περισσότερες χώρες απαγόρευσαν τα ταξίδια ξένων επισκεπτών, το 2020, αξιωματούχοι του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας επέλεξαν 100 από τους κορυφαίους ξεναγούς της χώρας για να εργαστούν στον «κόκκινο τουρισμό». Οσοι επιλέχθηκαν ταξίδεψαν στο Πεκίνο για να λάβουν περαιτέρω εκπαίδευση με στόχο να εξοπλιστούν με δεξιότητες και να αποτελέσουν, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, «ένα σταθερό κληρονόμο του κόκκινου γονιδίου, έναν υπέροχο αφηγητή κόκκινων ιστοριών, ένα ζωντανό διερμηνέα του κόκκινου πνεύματος και έναν ισχυρό ηγέτη της κόκκινης τάσης».

«Το 2020, ο αριθμός των κόκκινων τουριστών ξεπέρασε τους 100 εκατ. και συνέβαλαν στο 11% του εγχώριου τουρισμού», υποστηρίζει στο CNN η Μίμι Λι, καθηγήτρια του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ και ειδική στην κινεζική τουριστική πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!