Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κίνα: «Φρένο» στις αμβλώσεις που γίνονται για μη ιατρικούς λόγους
[Ελεύθερος Τύπος]: Κίνα: «Φρένο» στις αμβλώσεις που γίνονται για μη ιατρικούς λόγους

[Ελεύθερος Τύπος]: Κίνα: «Φρένο» στις αμβλώσεις που γίνονται για μη ιατρικούς λόγους

Οι αμβλώσεις που πραγματοποιούνται για «μη ιατρικούς» λόγους πρόκειται να περιοριστούν στην Κίνα σε σημαντικό βαθμό, όπως ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση σε οδηγίες της που κοινοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Το κρατικό συμβούλιο της Κίνας τόνισε, επίσης, πως θα ληφθούν μέτρα ώστε να αποφεύγονται οι «ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες» και πως οι άνδρες θα ενθαρρύνονται να αναλαμβάνουν «ευθύνες» ώστε οι ανεπιθύμητες κυήσεις να αποφεύγονται. Οι Αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για τη βελτίωση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και την ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης των οικογενειών που καλωσορίζουν ένα παιδί, αλλά και των γυναικών που θα προχωρούν, παρόλα αυτά, σε άμβλωση.

«Η θεμελιώδης πολιτική ισότητας των φύλων και η προτεραιότητα που οφείλουμε να δίνουμε στα παιδιά πρέπει να εφαρμοστούν σε βάθος», δήλωσε ο Χουάνγκ Σιαοουέι, διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής για τις Γυναίκες και τα Παιδιά του κρατικού συμβουλίου της Κίνας.

Ήδη από το 2018, οι υγειονομικές Αρχές της Κίνας προειδοποιούσαν ότι οι αμβλώσεις είναι επιβλαβείς για την υγεία των γυναικών και ότι μπορούν να προκαλέσουν υπογονιμότητα. Η Κίνα έχει, εδώ και καιρό, εφαρμόσει μια πολιτική που αποτρέπει τις αμβλώσεις με βάση το φύλο του εμβρύου.

Μετά από την πολυετή πολιτική της, με στόχο την αναχαίτιση του υπερπληθυσμού, η Κίνα κάνει «στροφή» σε μια πολιτική ενθάρρυνσης της δημιουργίας πολυμελών οικογενειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!