Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κίνα: Ενεργειακή κρίση με δεκάδες διακοπές ρεύματος και κλειστά εργοστάσια
[Ελεύθερος Τύπος]: Κίνα: Ενεργειακή κρίση με δεκάδες διακοπές ρεύματος και κλειστά εργοστάσια

[Ελεύθερος Τύπος]: Κίνα: Ενεργειακή κρίση με δεκάδες διακοπές ρεύματος και κλειστά εργοστάσια

Η Κίνα είπε στις σιδηροδρομικές εταιρείες και τις τοπικές αρχές να επιταχύνουν τις ζωτικές προμήθειες άνθρακα στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αντιμετωπίζει εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, που έχουν «σακατέψει» τη βιομηχανική παραγωγή σε βασικές περιοχές.

Περίπου 20 επαρχίες πιστεύεται ότι βιώνουν την κρίση σε κάποιο βαθμό, με τα εργοστάσια να κλείνουν προσωρινά ή να λειτουργούν με μειωμένο ωράριο. Οι καταστηματάρχες αναγκάζονται να φωτίζουν τα καταστήματά τους με κεριά και υπήρξαν αναφορές ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έμειναν με βλάβες, μετά από μια τριήμερη διακοπή ρεύματος, που έπληξε τρεις βορειοανατολικές επαρχίες.

Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης (NDRC) κάλεσε επίσημα τους τοπικούς οικονομικούς σχεδιαστές, τις ενεργειακές διοικήσεις και τις σιδηροδρομικές εταιρείες να ενισχύσουν τις μεταφορές άνθρακα για να καλύψουν τη ζήτηση κατά τη χειμερινή περίοδο. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας από άνθρακα στον κόσμο.

«Κάθε σιδηροδρομική εταιρεία θα πρέπει να ενισχύσει τη μεταφορά άνθρακα σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις (επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας) με απόθεμα λιγότερο των επτά ημερών και να ξεκινήσει εγκαίρως τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η NDRC.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, που επικαλείται ανάλυση της Sinolink Securities, τα αποθέματα άνθρακα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τα οποία κατέχουν οι έξι μεγαλύτεροι όμιλοι παραγωγής ενέργειας στο έθνος, τις 21 Σεπτεμβρίου κατήλθαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, των μόλις 11,31 εκατ. Τόνων, αρκετών για να παράγουν ενέργεια που φτάνει για μόνον 15 ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!