Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κατηγορηματική η Κεραμέως: Κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα – Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος
[Ελεύθερος Τύπος]: Κατηγορηματική η Κεραμέως: Κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα – Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

[Ελεύθερος Τύπος]: Κατηγορηματική η Κεραμέως: Κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα – Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

Η πολιτεία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική «κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα» όπως υπογράμμισε στονΣΚΑΪ η Νίκη Καραμέως ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε καιρό πανδημίας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σχολεία. Δε θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα. Ούτε μαθητής, ούτε καθηγητής ούτε γονιός, οποιοσδήποτε. Xρήση μάσκας απ’ όλους και στα λεωφορεία, οδηγούς, συνοδούς, μαθητές» ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως αποσαφήνισε ότι εάν εμφανιστεί ένα κρούσμα κλείνει το τμήμα και γίνεται ιχνηλάτηση. Αν το κρούσμα είναι εκπαιδευτικός, και όχι μαθητής, γίνεται ιχνηλάτηση, και μπορεί να κλείσουν και περισσότερα τμήματα. Εξάλλου, μια έξαρση κρουσμάτων σε συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να ακολουθήσει κλείσιμο σχολικής μονάδας, με τηλεκπαίδευση των μαθητών, καθότι υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές. «Δε θα διστάσουμε αν χρειαστεί να επικαιροποιήσουμε τα μέτρα, θετικά ή αρνητικά, με φροντίδα στη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση» διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας.

Στις 14 Σεπτεμβρίου κλείδωσε και επίσημα η ημερομηνία για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο.

Τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών δήλωσαν έτοιμα για την άμεση στελέχωση των σχολείων σε υλικά όπως οι μάσκες και τα αντισηπτικά, ενώ σχετικά με τη τήρηση αποστάσεων εντός της σχολικής τάξης, ένα ζήτημα που ανησυχεί γονείς και εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία δεν θα διστάσει να αυστηροποιήσει (ή και να χαλαρώσει) τα μέτρα, ανάλογα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!