Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Καταλήψεις: Αναπλήρωση ωρών μελετά το υπουργείο
[Ελεύθερος Τύπος]: Καταλήψεις: Αναπλήρωση ωρών μελετά το υπουργείο

[Ελεύθερος Τύπος]: Καταλήψεις: Αναπλήρωση ωρών μελετά το υπουργείο

Ε. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Zήτημα αναπλήρωσης ωρών έθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τις καταλήψεις στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, οι καταλήψεις φτάνουν τις 700 και εκτείνονται σε 35 πόλεις της χώρας. Ο αριθμός, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιστοιχεί στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Παιδείας, όμως η υπουργός σημείωσε σε δηλώσεις της (ΑΝΤ1) ότι η κατάσταση είναι μεταβαλλόμενη, καθώς πολλά σχολεία προχωρούν σε ολιγόωρες καταλήψεις και στη συνέχεια επιστρέφουν στο μάθημά τους. Πάντως, το Συντονιστικό κάνει λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέο συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για την τρίτη εβδομάδα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα σχολεία, με την ισχύουσα νομοθεσία να ορίζει ότι μετά τις 15 ημέρες χαμένων διδακτικών ωρών δύναται να ενεργοποιηθούν εναλλακτικές ώστε να καλυφθεί η διδαχθείσα ύλη. Οι εναλλακτικές προβλέπουν περικοπή εκδρομών και περιπάτων αλλά και μάθημα σε αργίες, ώστε να μην παραταθεί το σχολικό έτος.

Στο πεδίο των κρουσμάτων κορονοϊού, το 0,26% των τμημάτων παραμένει σε αναστολή λειτουργίας, με τον αριθμό ναι μεν να αυξάνεται καθημερινά, αλλά να συνεχίζει να μένει σε πολύ χαμηλά ποσοστά, που τουλάχιστον ακόμα δεν εμπνέουν ανησυχία.

Η πολιτική ηγεσία, πάντως, συνεχίζει την κάλυψη των κενών στα σχολεία προχωρώντας στις αρχές Οκτωβρίου στη γ’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!