Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η Καλαμάτα τουριστική δύναμη με… ΠΟΠ μενού – Μιλά στον «Ε.Τ.» ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος
[Ελεύθερος Τύπος]: Η Καλαμάτα τουριστική δύναμη με… ΠΟΠ μενού – Μιλά στον «Ε.Τ.» ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος

[Ελεύθερος Τύπος]: Η Καλαμάτα τουριστική δύναμη με… ΠΟΠ μενού – Μιλά στον «Ε.Τ.» ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος

Χ. ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Η ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2010, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης.

Σήμερα, με την ιδιότητα του δημάρχου Καλαμάτας, ο κ. Θανάσης Βασιλόπουλος προτάσσει την ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής, με δεδομένο ότι στηρίζει ένα σημαντικό μέρος της τοπικής οικονομίας και θέτει στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του δήμου την επιτάχυνση της ανάπτυξης της περιοχής και τη σταθερή βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης.

-Πώς ολοκληρώνεται η τουριστική σεζόν για την Καλαμάτα; Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο εσωτερικός τουρισμός έδειξε τη δυναμική του στην περιοχή; Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση;

Η τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Η αλήθεια είναι ότι ως Δήμος Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια έχουμε στοχεύσει και στην εσωτερική αγορά και πετύχαμε η περιοχή μας να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων.

Η κίνηση αυτή αποδείχτηκε σωτήρια, αφού η Καλαμάτα και οι γύρω περιοχές κράτησαν μεγάλο αριθμό από τους παραδοσιακούς επισκέπτες τους, αλλά και προσέλκυσαν νέους, αφού ως Δήμος είμαστε ένας ασφαλής υγειονομικά προορισμός.

Οσον αφορά τη μεγαλύτερη πρόκληση, θα απαντήσω ξεκάθαρα ότι ήταν επανεκκίνηση, μετά το lockdown, της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Εκεί δώσαμε βαρύτητα και μέσα από συνεργασία και με τους επαγγελματίες του Δήμου μας αυξήσαμε τον διαθέσιμο κοινόχρηστο χώρο, ενώ προχωρήσαμε και σε μειώσεις τελών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!