Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Καλά νέα για όσους φοβούνται τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης
[Ελεύθερος Τύπος]: Καλά νέα για όσους φοβούνται τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης

[Ελεύθερος Τύπος]: Καλά νέα για όσους φοβούνται τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης

Συμβαίνει συχνά, ορισμένοι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 να χρειαστεί να περάσουν – έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα – από θεραπεία με ενέσεις ινσουλίνης, ως συνέπεια μιας ακραίας απορρύθμισης του σακχάρου τους. Αν και για τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 η καθημερινή ινσουλινοθεραπεία συνήθως δεν αποτελεί «τρόπο ζωής» – σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 1 – εντούτοις η έλλειψη εμπειρίας κάνει το «πέρασμα» στην ινσουλίνη να μοιάζει με εξαιρετικά αγχωτική διαδικασία. Το μεγάλο ζητούμενο γι’ αυτούς τους ασθενείς είναι «εάν θα μπορούσε να περιοριστεί ο αριθμός των ενέσεων…». Τα νέα, λοιπόν, είναι μάλλον ενθαρρυντικά…

Μία ένεση την εβδομάδα

Μια νέα θεραπεία με ινσουλίνη που λαμβάνεται ενέσιμα, μία φορά την εβδομάδα, από άτομα με διαβήτη τύπου 2, αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική σε δύο μεγάλες δοκιμές. Η δυνατότητα παροχής μιας ινσουλίνης που θα λαμβάνεται μια φορά την εβδομάδα, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ανθρώπους με διαβήτη, μιας και πολλοί διστάζουν να ξεκινήσουν θεραπεία με ινσουλίνη εξαιτίας των ενέσεων.

Η επικεφαλής των μελετών, Ildiko Lingvay, καθηγήτρια εσωτερικής ιατρικής, και επιστήμης δεδομένων και πληθυσμών στο Πανεπιστήμιο του Texas (UT Southwestern) στις ΗΠΑ επισημαίνει: «Η ινσουλίνη, που εδώ και 100 χρόνια αποτελεί τη βάση της θεραπείας του διαβήτη, είναι ένας αποτελεσματικός παράγοντας για τη μείωση της γλυκόζης και είναι ασφαλής όταν λαμβάνεται στη σωστή δόση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!