Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Καφές: ζεστός, αχνιστός και… αντιδιαβητικός
[Ελεύθερος Τύπος]: Καφές: ζεστός, αχνιστός και… αντιδιαβητικός

[Ελεύθερος Τύπος]: Καφές: ζεστός, αχνιστός και… αντιδιαβητικός

Μην φοβάστε τον καφέ εάν είστε διαβητικός, αρκεί να τον πίνετε σκέτο…

Για τους λάτρεις του καφέ, η παρακάτω είδηση φέρνει μόνο χαμόγελα… Όσοι, λοιπόν, πίνουν τουλάχιστον 3-4 κούπες καφέ ημερησίως έχουν σημαντικά αυξημένη προστασία έναντι του διαβήτη. Αρκεί, βέβαια, να πίνουν τον καφέ τους… χωρίς ζάχαρη.

Κάτι περισσότερο από ένα ρόφημα που μας βοηθά να ξυπνήσουμε

Μια ομάδα ερευνητών από το αμερικανικό Ινστιτούτο Επιστημονικών Πληροφοριών για τον Καφέ, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό «αφοσιωμένο στη μελέτη και αποκάλυψη επιστημών που σχετίζονται με τον καφέ και την υγεία», ανέλυσε 30 μελέτες που περιελάμβαναν αθροιστικά δεδομένα για σχεδόν 1,2 εκατομμύρια συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:

  • εκείνοι που έπιναν τρία έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν 2 φλιτζάνια ή λιγότερο.
  • Αλλά δεν ήταν μόνο ο κανονικός καφές που είχε πρόσθετα οφέλη για την υγεία: ακόμη και όσοι έπιναν καφέ χωρίς καφεΐνη είδαν τον κίνδυνο διαβήτη να μειώνεται με τον ίδιο ρυθμό.

Πολλές ενώσεις που βρίσκονται στον καφέ έχουν βρεθεί ότι έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η κατανάλωση καφέ παρέχει στο σώμα σημαντικές ενώσεις, όπως η καφεΐνη, το καφεϊκό οξύ, η τριγωνελίνη και η καφεστόλη. Καθένα από αυτά πιστεύεται ότι επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης, η μέτρια κατανάλωση καφέ κάθε μέρα μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη δράση και να ενισχύει τα αντιοξειδωτικά στον οργανισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!