Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ίσια η πλάτη!Διαδερμική αντιμετώπιση Σκολίωσης και Κύφωσης σε παιδιά και ενηλίκους
[Ελεύθερος Τύπος]: Ίσια η πλάτη!Διαδερμική αντιμετώπιση Σκολίωσης και Κύφωσης σε παιδιά και ενηλίκους

[Ελεύθερος Τύπος]: Ίσια η πλάτη!Διαδερμική αντιμετώπιση Σκολίωσης και Κύφωσης σε παιδιά και ενηλίκους

Αν και τις έχουμε συνδυάσει με τον μαθητικό πληθυσμό, λόγω της αυξημένης συχνότητάς τους στα παιδιά, η σκολίωση και η κύφωση μπορεί να εκδηλωθούν σε άτομα κάθε ηλικίας. Είναι από τις πλέον σοβαρές σκελετικές παραμορφώσεις που, συχνά, απαιτούν χειρουργική παρέμβαση.

Πώς περιγράφονται η σκολίωση και η κύφωση

 • Η σκολίωση χαρακτηρίζεται από στρίψιμο της σπονδυλικής στήλης. Πρόκειται για μια πάθηση που προσβάλει παιδιά, εφήβους και ενήλικες και των δυο φύλων.
 • Η κύφωση είναι η αύξηση της φυσιολογικής καμπύλης του θώρακα ή η μείωση της φυσιολογικής καμπύλης της μέσης. Προσβάλει συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με οστεοπόρωση αλλά και εφήβους.

  Γράφει ο Μάριος Λυκίσσας,
  Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης
  Διευθυντής Κλινικής Σπονδυλικής Στήλης, Θεραπευτήριο Metropolitan

Αίτια

 • Στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία της σκολίωσης των παιδιών και των εφήβων είναι άγνωστη. Θεωρείται ότι έχει γενετικό υπόβαθρo το οποίο μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά.
 • Η σκολίωση των ενηλίκων είναι συνήθως το αποτέλεσμα μιας παιδικής ή εφηβικής σκολίωσης η οποία δεν αντιμετωπίστηκε ή το αποτέλεσμα της “γήρανσης” της σπονδυλικής στήλης.
 • Η κύφωση στους εφήβους είναι συνήθως το αποτέλεσμα της νόσου Scheuermann και προκαλεί πόνο. Στους ενήλικες η κύφωση είναι το αποτέλεσμα της προοδευτικής “γήρανσης” της σπονδυλικής στήλης. Προκαλεί πόνο και δυσκολεύει την όρθια στάση του σώματος.

Αντιμετώπιση

Κάθε παιδί και κάθε ενήλικας με σκολίωση ή κύφωση αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!