Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τι ισχύει από σήμερα για μετακινήσεις με πλοία, αεροπλάνα, ΜΜΜ, διασκέδαση και αθλητισμό
[Ελεύθερος Τύπος]: Τι ισχύει από σήμερα για μετακινήσεις με πλοία, αεροπλάνα, ΜΜΜ, διασκέδαση και αθλητισμό

[Ελεύθερος Τύπος]: Τι ισχύει από σήμερα για μετακινήσεις με πλοία, αεροπλάνα, ΜΜΜ, διασκέδαση και αθλητισμό

ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα, που εστιάζουν στο να «πιέσουν» ανεμβολίαστους πολίτες έτσι ώστε να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να δημιουργηθεί η συλλογική ανοσία μέσα στο καλοκαίρι.

Ο «οδικός χάρτης» για τον Ιούλιο, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για τις μετακινήσεις, την εργασία, την εστίαση, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, ενώ οι περιορισμοί για πολίτες που δεν έχουν ακόμη προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους είναι αρκετά πιθανό να επεκταθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Πιο αναλυτικά, και όσον αφορά στις μετακινήσεις, από σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου, οι μετακινήσεις με αεροπλάνα και πλοία θα γίνονται για τους ενήλικες με:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού (με παρέλευση 14 ημερών από τη δεύτερη δόση)
  • πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο
  • αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή
  • αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Πριν από την επιβίβαση στα πλοία συμπληρώνεται και το Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας από κάθε επιβάτη. Εντός του πλοίου, η πληρότητα στα επιβατηγά θα πρέπει να μην ξεπερνά το 80% της χωρητικότητάς τους (και 85% αν υπάρχουν καμπίνες), ενώ σε ποσοστό 50% ανέρχεται η επιτρεπόμενη κάλυψη στο κατάστρωμα. Οι ανήλικοι 12-17 ετών μπορούν να ταξιδεύουν έχοντας πραγματοποιήσει self test 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!