Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ιράν: Πολεμικό πλοίο βυθίστηκε μετά από άγνωστων αιτίων πυρκαγιά [βίντεο]
[Ελεύθερος Τύπος]: Ιράν: Πολεμικό πλοίο βυθίστηκε μετά από άγνωστων αιτίων πυρκαγιά [βίντεο]

[Ελεύθερος Τύπος]: Ιράν: Πολεμικό πλοίο βυθίστηκε μετά από άγνωστων αιτίων πυρκαγιά [βίντεο]

Το μεγαλύτερο πλοίο του ιρανικού πολεμικού ναυτικού, το «Καργκ», τυλίχτηκε αιφνίδια στις φλόγες στις 02:25 (τοπική ώρα) το πρωί της Τετάρτης.

Το εκπαιδευτικό πολεμικό πλοίο, μήκους 198 μέτρων, εκτελούσε άσκηση στον κόλπο του Ομάν, κοντά στα στενά του Ορμούζ και στο ιρανικό λιμάνι του Τζασκ, περίπου 1.270 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τεχεράνης. Πέραν της εκπαιδευτικής του χρήσης, το «Καργκ» αποτελούσε το μεγαλύτερο όχημα ανεφοδιασμού άλλων πολεμικών πλοίων, όντας ικανό να μεταφέρει καύσιμα, βαρύ φορτίο και ελικόπτερα. Το πλοίο είχε κατασκευαστεί το 1977 στην Μ. Βρετανία και ενταχθεί στον ιρανικό στόλο το 1984.

Σύμφωνα με τα ιρανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Fars και Tasnim, τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν έως τώρα άγνωστα, ενώ οι προσπάθειες ελέγχου και περιορισμού της φωτιάς απέτυχαν, με αποτέλεσμα την αναγκαστική εκκένωση του πλοίου.

Από το «Καργκ» αποβιβάστηκαν 400 μέλη του πληρώματος και δόκιμοι, εκ των οποίων μόνο οι 20 υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα και άλλους τραυματισμούς. Δεν σημειώθηκε ο θάνατος κανενός εμπλεκόμενου. Γύρω στις 08:30 το πρωί της Τετάρτης, ό,τι είχε απομείνει από το πλοίο βυθίστηκε στην θάλασσα.

Το περιστατικό δεν είναι ακριβώς πρωτοφανές, αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια σε πλοία (κυρίως εμπορικά) στον Κόλπο του Ομάν, για τις οποίες το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ είχε κατηγορήσει ευθέως την Τεχεράνη, με τις ιρανικές αρχές να αρνούνται τις κατηγορίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!