Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ιράν: Η κυβέρνηση κυκλοφορεί εφαρμογή γνωριμιών με σκοπό τον γάμο
[Ελεύθερος Τύπος]: Ιράν:  Η κυβέρνηση κυκλοφορεί εφαρμογή γνωριμιών με σκοπό τον γάμο

[Ελεύθερος Τύπος]: Ιράν: Η κυβέρνηση κυκλοφορεί εφαρμογή γνωριμιών με σκοπό τον γάμο

Με τον αριθμό των διαζυγίων να αυξάνεται και τα ποσοστά γεννήσεων να μειώνονται κάθε χρόνο, η κυβέρνηση του Ιράν αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή που θα «τονώσει» τον θεσμό του γάμου στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Η εφαρμογή «Hamdan», που σημαίνει «σύντροφος/σύζυγος» στην περσική γλώσσα, αναπτύχθηκε από τμήμα του Οργανισμού Προπαγάνδας του Ιράν και λέγεται ότι αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να βρίσκει «ταίρια» στους – αυστηρά- εργένηδες που ψάχνουν μία και μοναδική γυναίκα, με σκοπό τον γάμο.

Οι εφαρμογές γνωριμιών είναι γενικά δημοφιλείς στο Ιράν, ωστόσο προς το παρόν μονάχα η Hamdan θεωρείται νόμιμη. Η ιρανική νομοθεσία θέλει τις (ακόμη και συναινετικές) εξωσυζυγικές σχέσεις να αποτελούν αδίκημα.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Hamdan, οι υποψήφιοι χρήστες θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους και να υπόκεινται σε ψυχομετρικό τεστ, προτού τους επιτραπεί η χρήση της εφαρμογής.

Όταν ο εκάστοτε χρήστης βρει ένα υποψήφιο ταίρι, οι δυο τους θα μπορούν να προχωρήσουν σε συστάσεις παρουσία «ειδικών συμβούλων», που θα παρακολουθούν το ζεύγος ακόμη και 2 χρόνια μετά τον πιθανό γάμο του.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτισμού Τεμπιάν, που δημιούργησε τη Hamdan, σχολίασε ότι η εφαρμογή θα βοηθήσει την δημιουργία «υγιών» οικογενειών σε μια εποχή όπου οι οικογενειακές αξίες απειλούνται από τους εχθρούς του Ιράν και τον «Διάβολο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ιρανικής κυβέρνησης, το 2020 έλαβαν χώρα στο Ιράν 307.300 γάμοι και 99.600 διαζύγια, ανάμεσα στους μήνες Μάρτιο και Δεκέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!