Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το υψηλότερο κάστρο από άμμο του κόσμου χτίστηκε στη Δανία και έχει τον….κορονοϊό στην κορυφή
[Ελεύθερος Τύπος]: Το υψηλότερο κάστρο από άμμο του κόσμου χτίστηκε στη Δανία και έχει τον….κορονοϊό στην κορυφή

[Ελεύθερος Τύπος]: Το υψηλότερο κάστρο από άμμο του κόσμου χτίστηκε στη Δανία και έχει τον….κορονοϊό στην κορυφή

Το υψηλότερο κάστρο από άμμο του κόσμου ολοκληρώθηκε στη Δανία. Το κάστρο ξεπερνά τα 20 μέτρα σε ύψος και για την κατασκευή του αξιοποιήθηκαν σχεδόν 5.000 τόνοι άμμου.

Έχοντας, συγκεκριμένα, ύψος 21, 16 μέτρων, το κάστρο της Δανίας καταρρίπτει κατά 3,5 μέτρα το ρεκόρ του προηγούμενου υψηλότερου κάστρου από άμμο, που βρισκόταν στη Γερμανία. Το νέο ρεκόρ αναγνωρίστηκε επίσημα και από την επιτροπή των Παγκοσμίων Ρεκόρ Γκίνες.

Η κατασκευή στη Δανία βρίσκεται στην μικρή, παράκτια πόλη του Μπλόκχους. Το σχέδιό της θυμίζει μια περίπλοκα διακοσμημένη πυραμίδα και φιλοτεχνήθηκε από τον Ολλανδό καλλιτέχνη Wilfred Stijger, με τη βοήθεια 30 εκ των καλύτερων γλυπτών του πλανήτη, που δουλεύουν την άμμο. Ο Stijger δήλωσε πως, μέσω του έργου του, θέλησε να δείξει την επιρροή που άσκησε- και ασκεί ακόμα- ο κορονοϊός στον κόσμο μας. Πράγματι, στην κορυφή του γλυπτού βλέπει κανείς ένα ομοίωμα του κορονοϊού, που μάλιστα φορά ένα…στέμμα.

«Κυριαρχεί στις ζωές μας, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και αν βρισκόμαστε», λέει ο καλλιτέχνης. «Μας “λέει” τι να κάνουμε. Πού μπορούμε να πάμε και ποιους μπορούμε να δούμε. Αν μας “διατάξει” να μείνουμε σπίτι, πρέπει να το κάνουμε».

Στα κάτω στρώματα του κάστρου, ο καλλιτέχνης ενσωμάτωσε αναπαραστάσεις αξιοθέατων και δρώμενων από τη γύρω περιοχή, όπως π.χ. φάρους, παραλιακά σπίτια, σέρφερς και κολυμβητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!