Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Υπουργείο Οικονομικών: Το σχέδιο τριών φάσεων για επιστροφή στην κανονικότητα- Τα νέα εμπροσθοβαρή μέτρα ύψους 10 δισ.
[Ελεύθερος Τύπος]: Υπουργείο Οικονομικών: Το σχέδιο τριών φάσεων για επιστροφή στην κανονικότητα- Τα νέα εμπροσθοβαρή μέτρα ύψους 10 δισ.

[Ελεύθερος Τύπος]: Υπουργείο Οικονομικών: Το σχέδιο τριών φάσεων για επιστροφή στην κανονικότητα- Τα νέα εμπροσθοβαρή μέτρα ύψους 10 δισ.

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (email protected)

Σχέδιο τριών φάσεων για τη σταδιακή «αποσωλήνωση» της οικονομίας από τα μέτρα στήριξης, αλλά και την αποκατάσταση της λειτουργίας της μέχρι και τα μέσα του χρόνου χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις σε υγειονομικό πεδίο, έχει εκπονήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Μέτρα στήριξης για το πρώτο μισό του 2021 έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενώ σχεδιάζονται και νέα εμπροσθοβαρή μέτρα συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ (θα καλυφθούν με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους), με στόχο την ταχύτερη αποθεραπεία της οικονομίας από την κρίση του κορονοϊού.

Στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί για μέτρα στήριξης κονδύλια ύψους 7,5 δισ. ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν άλλα 1,6 δισ. ευρώ που θα έρθουν φέτος από το ReactΕU, δηλαδή το κομμάτι του Ταμείου Ανάκαμψης που θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών της πανδημίας, αλλά και τα 700 εκατ. ευρώ που θα πάρει η Ελλάδα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 από την κοινοτική πρωτοβουλία SURE για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Αυτονόητο είναι ότι το συγκεκριμένο σενάριο έχει ως βασική προϋπόθεση ομαλές εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο. Με άλλα λόγια, την αποφυγή ενός τρίτου κύματος της πανδημίας, την επιτάχυνση το επόμενο διάστημα της διαδικασίας εμβολιασμού και την επίτευξη της ανοσίας της κοινότητας στις αρχές του καλοκαιριού.

Φάση Νο1: 7,5 δισ. ευρώγια το πρώτο κρίσιμο τρίμηνο

Με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, η πρώτη φάση καλύπτει το κρίσιμο πρώτο τρίμηνο του χρόνου όταν η αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας θα παραμένει μεγάλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!