Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τέλος η διορία για τους υγειονομικούς – Από σήμερα σε αναστολή σύμβασης οι αρνητές
[Ελεύθερος Τύπος]: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τέλος η διορία για τους υγειονομικούς – Από σήμερα σε αναστολή σύμβασης οι αρνητές

[Ελεύθερος Τύπος]: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τέλος η διορία για τους υγειονομικούς – Από σήμερα σε αναστολή σύμβασης οι αρνητές

Εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δώσει η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και τίθενται σε ισχύ οι αναστολές σύμβασης.

Εκτιμάται ότι περί τις 10.000 – 15.000 υγειονομικοί παραμένουν ανεμβολίαστοι σε όλη τη χώρα.΅Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, από τις ελλείψεις που θα δημιουργηθούν λόγω των ανεμβολίαστων υγειονομικών, μεγαλύτερα προβλήματα θα προκύψουν στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, την Αχαΐα, την Κρήτη αλλά και κάποια νησιά των Κυκλάδων.

Οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί θα δουν τις πόρτες των νοσοκομείων κλειστές από το πρωί της Τετάρτης, ενώ θα πρέπει να επιστρέψουν την προκαταβολή 15θημέρου του μισθού τους, καθώς θα θεωρηθεί ως αχρεωστήτως καταβληθείς.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή θα βρίσκονται στις ίδιες θέσεις και υπηρεσίες κατά την επιστροφή στην εργασία τους, καθώς οι ανάγκες στο υγειονομικό σύστημα ενδεχομένως να έχουν μεταβληθεί.

«Η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν είναι τιμωρητική. Όπως όμως ο γιατρός ή ο νοσηλευτής μπορεί να επιλέγει να μην εμβολιαστεί, έτσι και ο ασθενής, πχ ο ογκολογικός, μπορεί να επιλέξει να τον περιθάλψει γιατρός ή νοσηλευτής που έχει εμβολιαστεί», δήλωσε σήμερα ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού προς κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!