Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΗΠΑ: Ο Τραμπ κατηγορεί… FDA και Pfizer για συνωμοσία εις βάρος του
[Ελεύθερος Τύπος]: ΗΠΑ: Ο Τραμπ κατηγορεί… FDA και Pfizer για συνωμοσία εις βάρος του

[Ελεύθερος Τύπος]: ΗΠΑ: Ο Τραμπ κατηγορεί… FDA και Pfizer για συνωμοσία εις βάρος του

Σε μια εποχή που ο πρόεδρος Τραμπ τα βάζει με όλους, δεν είναι παράξενο που επιτέθηκε και κατά της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αλλά και της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer.

Η νέα επίθεσή του αφορά στην ανακοίνωση της εταιρίας των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων που είχαν οι δοκιμές για το πειραματικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τόσο την FDA όσο και την Pfizer ότι κράτησαν για μετά τις εκλογές τα καλά νέα για το εμβόλιο, ώστε να μην καρπωθεί ο ίδιος την επιστημονική νίκη κατά του κορονοϊού.

Επίσης, η αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων ενέκρινε ένα νέο φάρμακο (ένα μονοκλωνικό αντίσωμα) στη μάχη κατά της Covid. Κατά τον Τραμπ, η Pfizer ήθελε να μειώσει τις πιθανότητες επανεκλογής του και καθυστέρησε το φάρμακο ως τιμωρία για τη μείωση των τιμών του.

«Το @USFDA και οι Δημοκρατικοί δεν ήθελαν να καρπωθώ τη νίκη του εμβολίου, πριν από τις εκλογές, οπότε βγήκε πέντε μέρες αργότερα», έγραψε στο Twitter.

Από τον Ιούλιο ο Τραμπ είχε υποσχεθεί την έγκριση του εμβολίου πριν από τις εκλογές και προανήγγειλε συμφωνία, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Pfizer και τη γερμανική Biontech (η εταιρία πάντως δεν θέλησε να υπογράψει συμφωνίες πριν από το τέλος των δοκιμών). Η Pfizer, μάλιστα, κράτησε αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Τραμπ για ταχύτατη επιχείρηση έγκρισης φαρμάκων κατά της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!