Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΗΠΑ-εκλογές: Οι 6 «καυτές πατάτες» για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν
[Ελεύθερος Τύπος]: ΗΠΑ-εκλογές: Οι 6 «καυτές πατάτες»  για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ  Τζο Μπάιντεν

[Ελεύθερος Τύπος]: ΗΠΑ-εκλογές: Οι 6 «καυτές πατάτες» για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ-εκλογές: Πολύς κόσμος στην Ουάσιγκτον και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές.

Αν και δεν έχει ακόμη ανακηρυχθεί επίσημα ο νικητής, ο Δημοκρατικός υποψήφιος έχει λάβει από τη λαϊκή ψήφο το χρίσμα του «εκλεγμένου προέδρου» και έχει ήδη αρχίσει να συγκροτεί την ομάδα που θα τον πλαισιώσει στον Λευκό Οίκο. Ιδιαιτέρως στην περιοχή της Ουάσιγκτον, όπου εδρεύει η ομοσπονδιακή εκτελεστική εξουσία, η επικράτηση της δημοκρατικής ψήφου ήταν συντριπτική (το 93% των ψήφων ανήκε στο Δημοκρατικό Κόμμα).

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δέχεται το αποτέλεσμα, επιμένοντας στην εκδοχή της νοθείας και αποστέλλοντας συνεχώς προσφυγές για επανακαταμέτρηση ψήφων, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να γράφει έναν μακρύ κατάλογο προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει. Η «καυτή πατάτα» βέβαια είναι η πανδημία και τα παρελκόμενά της, αλλά δεν είναι η μόνη. Τα οικονομικά προβλήματα και ο διχασμός αποτελούν τα «βαρίδια» με τα οποία θα ξεκινήσει η νέα εποχή Μπάιντεν.

1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής ομάδας (task force) που θα αναλάβει την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο πρώην επίτροπος του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), Ντέιβιντ Κέσλερ, η αναπληρώτρια κοσμήτορας του Γέιλ, Μαρσέλα Νούνιες-Σμιθ, και ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, Βίβεκ Μέρθι, θα ηγούνται της ομάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!