Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Υπ. Περιβάλλοντος: Σε τροχιά ολοκλήρωσης οι δασικοί χάρτες
[Ελεύθερος Τύπος]: Υπ. Περιβάλλοντος: Σε τροχιά ολοκλήρωσης οι δασικοί χάρτες

[Ελεύθερος Τύπος]: Υπ. Περιβάλλοντος: Σε τροχιά ολοκλήρωσης οι δασικοί χάρτες

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Δασικοί χάρτες: Ένα βήμα πιο κοντά έφεραν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, με το υπουργείο Περιβάλλοντος να ετοιμάζει πυρετωδώς τις τελευταίες ενέργειες προκειμένου οι πολίτες να απεμπλακούν από τις μέχρι τώρα αγκυλώσεις και να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους. Ηδη, η ειδική Επιτροπή τρέχει τις ρυθμίσεις για τους δασωθέντες αγρούς και τις εκχερσωμένες εκτάσεις, με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής να αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμες. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πλατφόρμα για τα δασικά αυθαίρετα, η οποία αναμένεται σύντομα να βγει στον αέρα.

Φρύγανα, ασπάλαθοι

Το ΥΠΕΝ, σε μια προσπάθεια να επιλύσει το ταχύτερο δυνατόν όλα τα κακώς κείμενα του έργου, έχει «τρέξει» μια σειρά ρυθμίσεων. Συγκεκριμένα, τους προηγούμενους μήνες προχώρησε στον αποχαρακτηρισμό από «δασικές» δεκάδες χιλιάδες εκτάσεις που καλύπτονται από φρύγανα και ασπάλαθους, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, μπήκε τέλος σε αστοχίες που αφορούν στον χαρακτηρισμό εκτάσεων, κυρίως, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στη Μάνη, στο Βόρειο Αιγαίο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Επιπλέον, οι εκτάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για βοσκή και καλύπτονται διαχρονικά μόνο από φρυγανική βλάστηση και ασπάλαθο δεν χαρακτηρίζονται πλέον δασικές αλλά χορτολιβαδικές.

Η ειδική Επιτροπή ετοιμάζει ρυθμίσεις για τους δασωμένους αγρούς και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!