Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Υπ. Εργασίας: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στηρίζει οικογένεια και εργαζόμενη γυναίκα
[Ελεύθερος Τύπος]: Υπ. Εργασίας: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στηρίζει οικογένεια και εργαζόμενη γυναίκα

[Ελεύθερος Τύπος]: Υπ. Εργασίας: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στηρίζει οικογένεια και εργαζόμενη γυναίκα

Με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν γυναίκες που εργάζονται και επιχειρούν στη χώρα μας σε διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία με θέμα «Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στην εργασία».
Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και η Υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα ενημέρωσαν για όλες τις πτυχές του νέου εργασιακού νομοσχεδίου εστιάζοντας σε σειρά ρυθμίσεων που οδηγούν στη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή και την άρση αντικινήτρων για την πρόσληψη γυναικών, όπως:

› Τη θέσπιση μέτρων για την αποτροπή φαινομένων βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας. Η Ελλάδα μία από τις πρώτες χώρες που προχωρά στην κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

› Την εισαγωγή δικαιώματος προσαρμογής της εργασίας στις ανάγκες των γονέων και φροντιστών παιδιών ηλικίας έως 12 ετών.

› Τη θέσπιση κανόνων για την τηλεργασία και του «δικαιώματος στην αποσύνδεση». Η Ελλάδα γίνεται από τις πρώτες χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, μετά τη Γαλλία και την Ιταλία, που νομοθετεί την αναγνώριση του δικαιώματος και τη λήψη σχετικών μέτρων.

› Τη γονική άδεια 4 μηνών (με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για 2 μήνες) που θα δίνεται όχι μόνο στη μητέρα αλλά και στον πατέρα για κάθε παιδί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!