Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ηλεκτρικό ρεύμα: «Παράθυρο» για επέκταση της επιδότησης – Πώς θα δοθεί
[Ελεύθερος Τύπος]: Ηλεκτρικό ρεύμα: «Παράθυρο» για επέκταση της επιδότησης – Πώς θα δοθεί

[Ελεύθερος Τύπος]: Ηλεκτρικό ρεύμα: «Παράθυρο» για επέκταση της επιδότησης – Πώς θα δοθεί

Μαρίνα Ξυπνητού

Ακόμη και τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ρεύμα πρόκειται να καλύψει η επιδότηση της κυβέρνησης, μέσω της οποίας το μέγιστο ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν είναι τα 2 ευρώ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και περαιτέρω αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών σε περίπτωση που έρθουν νέες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος.

Αλλωστε, τη διαβεβαίωση ότι τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις θα προστατευθούν από τις διεθνείς αυξήσεις στο φυσικό αέριο παρείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κορινθία.

«Εχουμε αναλάβει τη δέσμευση και ανακοινώσαμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα για το πώς δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές επιπτώσεις στους καταναλωτές από αυτές τις αυξήσεις. Αφενός χρησιμοποιώντας δημόσιο χρήμα και αφετέρου σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ -και εκτιμώ και με τους άλλους μεγάλους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας- να απορροφήσουμε αυτήν την αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε αφενός να μην πληγεί το διαθέσιμο εισόδημα του νοικοκυριού και αφετέρου να μην υπονομευθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής, της ελληνικής βιομηχανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Κάλυψη

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση παρέχει ένα ασφαλές στήριγμα στο 72% της αγοράς, το οποίο καταναλώνει μέχρι 300 κιλοβατώρες, που όπως είπε μετά την επιδότηση θα επιβαρυνθεί μέχρι 2 ευρώ το μήνα. Το κενό που προκύπτει μέχρι τις 600 κιλοβατώρες θα καλυφθεί από τη ΔΕΗ με εκπτώσεις που θα ξεπεράσουν το 30%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!