Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Οικονομία: Υπό συνεχή αναθεώρηση η ανάκαμψη της
[Ελεύθερος Τύπος]: Οικονομία: Υπό συνεχή  αναθεώρηση η ανάκαμψη της

[Ελεύθερος Τύπος]: Οικονομία: Υπό συνεχή αναθεώρηση η ανάκαμψη της

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Οικονομία: Ανάκαμψη η οποία θα είναι σε συνεχή αναθεώρηση και για το 2021 και για το 2022 από το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται αύριο στη Βουλή στο τελικό σχέδιο στα μέσα Νοεμβρίου και ίσως και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής που θα κατατεθεί την ερχόμενη άνοιξη θα είναι το βασικό σενάριο για την Ελλάδα.

Οι αναθεωρήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη, αφού το οικονομικό επιτελείο θα ανακοινώσει μέσω του προσχεδίου του προϋπολογισμού ότι η ανάπτυξη θα είναι οριακά υψηλότερη από το 5,9% που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη (παραδεχόμενος όμως ότι και αυτή η πρόβλεψη είναι συντηρητική) και θα φτάσει το 6%. Ο ρυθμός αυτός αναμένεται να αναθεωρηθεί στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού όταν θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την πορεία της τουριστικής περιόδου η οποία όπως φαίνεται θα επεκταθεί για φέτος και τον Οκτώβριο. Ωστόσο, τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τρίτο τρίμηνο θα δημοσιοποιηθούν στις 6 Δεκεμβρίου. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της στατιστικής μπορεί να χρειαστεί και νέα αναθεώρηση για την ανάπτυξη της οικονομίας στις αρχές του 2022.

» Θετικές παρεμβάσεις στην οικονομία

Παρότι θετική, η εξέλιξη αυτή βάζει σε δοκιμασία το οικονομικό επιτελείο σε ό,τι αφορά τις όποιες επιπλέον θετικές παρεμβάσεις θα προστεθούν το 2021 και το 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!