Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ιερά Σύνοδος προς πιστούς: Ναι στο εμβόλιο – Η εγκύκλιος και το φυλλάδιο που θα μοιραστεί στους ναούς
[Ελεύθερος Τύπος]: Ιερά Σύνοδος προς πιστούς: Ναι στο εμβόλιο – Η εγκύκλιος και το φυλλάδιο που θα μοιραστεί στους ναούς

[Ελεύθερος Τύπος]: Ιερά Σύνοδος προς πιστούς: Ναι στο εμβόλιο – Η εγκύκλιος και το φυλλάδιο που θα μοιραστεί στους ναούς

ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κάλεσμα προς τους πιστούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν προκειμένου να προστατέψουν τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους από τη νόσο Covid-19 απευθύνει η Ιερά Σύνοδος.

Με εγκύκλιο που θα διαβαστεί την προσεχή Κυριακή σε όλους τους ναούς της χώρας με θέμα «Εκκλησία και Επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας», αφού διαβεβαιώνει ότι το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Εκκλησίας, καλεί το ποίμνιο να ακούει τη φωνή της Επιστήμης και των ειδικών.

Με την εγκύκλιο, η Εκκλησία συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία ενημέρωσης των πιστών για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, τα οποία και χαρακτηρίζει ως «θείο δώρο».

Μήνυμα

Την ώρα που τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» αυξάνονται δραματικά στη χώρα μας, η Ιερά Σύνοδος διαμηνύει στους πιστούς ότι «…η Εκκλησία εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των ιατρών, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από τη θανατηφόρο πανδημία. Με τον φωτισμό του Θεού και την επίπονη προσπάθεια των επιστημόνων ερευνητών, η ανθρωπότητα έχει πλέον στη διάθεσή της το εμβόλιο, το οποίο είναι ικανό να υψώσει τείχος στην εξάπλωση της πανδημίας. Η ελπίδα έχει ανατείλει για επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά κυρίως για την ανεμπόδιστη συμμετοχή στα Θεία Μυστήρια της Εκκλησίας μας με κορύφωση την Κοινωνία όλων μας κατά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας».

«Δώρο Θεού»

Η Ιερά Σύνοδος χαρακτηρίζει τον εμβολιασμό ως «μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο» και συνιστά σε όλους, σε συνεννόηση με τον γιατρό τους, «να αξιοποιήσουν το δώρο αυτό που μας χάρισε ο Θεός προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και κάθε άνθρωπο “υπέρ Χριστός απέθανε”. Και θέλει αυθεντικώς να διαβεβαιώσει πως αυτό το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας».

Μάλιστα, τονίζει ότι «ο φόβος για οτιδήποτε είναι πρωτόγνωρο, συχνά δημιουργεί αντιδράσεις ή καχυποψία, με αποτέλεσμα, πολλές φορές, να ακούγονται φωνές που προκαλούν σύγχυση και διαχωρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!