Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ιαπωνία: Χελώνα προκάλεσε καθυστερήσεις σε πέντε αεροπλάνα
[Ελεύθερος Τύπος]: Ιαπωνία: Χελώνα προκάλεσε καθυστερήσεις σε πέντε αεροπλάνα

[Ελεύθερος Τύπος]: Ιαπωνία: Χελώνα προκάλεσε καθυστερήσεις σε πέντε αεροπλάνα

Μια… χελώνα προκάλεσε χάος σε αεροδιάδρομο του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ιαπωνίας, καθυστερώντας 5 αεροπλάνα.

Η χελώνα, με βάρος που μόλις ξεπερνούσε τα 2 κιλά, θεάθηκε να περπατά αργά στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Ναρίτα, ωθώντας έναν πιλότο που ήταν έτοιμος για απογείωση στο να καλέσει, εκτάκτως, τον Πύργο Ελέγχου.

Το προσωπικό του αεροδρομίου απομάκρυνε το ζώο, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό δίχτυ και στη συνέχεια προχώρησε στον εξονυχιστικό έλεγχο του, μήκος 4 χλμ αεροδιαδρόμου, για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για τις πτήσεις. Η όλη διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση 5 πτήσεων, ευτυχώς όχι για περισσότερο από 15 λεπτά.

Κατά σύμπτωση, ένα από τα αεροσκάφη που είχαν καθυστέρηση διακοσμήθηκε πρόσφατα σαν…χελώνα, στο εξωτερικό του. Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος ξεκίνησε από πέρυσι να πραγματοποιεί πτήσεις προς τη Χαβάη, όπου οι χελώνες θεωρούνται ιερά ζώα.

Αν και οι εργαζόμενοι των αεροδρομίων είναι συνηθισμένοι στο να απομακρύνουν αδέσποτα ζώα (π.χ. γάτες) από τους αεροδιαδρόμους, οι θεάσεις χελωνών είναι εξαιρετικά σπάνιες. Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου Ναρίτα θεωρούν πως το συγκεκριμένο ζώο ενδέχεται να προήλθε από την λεκάνη κατακράτησης υδάτων του αεροδρομίου, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον αεροδιάδρομο.

Η αεροπορική εταιρεία ANA, στην οποία ανήκει το αεροσκάφος με τον διάκοσμο χελώνας, εξέλαβε την εμφάνιση του ζώου ως «καλό οιωνό»: «Στη Χαβάη, οι θαλάσσιες χελώνες θεωρούνται πως φέρνουν καλή τύχη», έλεγε η ανακοίνωση της εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!