Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ιαπωνία: Αρκούδα πάντα γέννησε δίδυμα και το Τόκυο γιορτάζει για το σπάνιο φαινόμενο
[Ελεύθερος Τύπος]: Ιαπωνία: Αρκούδα πάντα γέννησε δίδυμα και το Τόκυο γιορτάζει για το σπάνιο φαινόμενο

[Ελεύθερος Τύπος]: Ιαπωνία: Αρκούδα πάντα γέννησε δίδυμα και το Τόκυο γιορτάζει για το σπάνιο φαινόμενο

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, το Τόκυο έχει έναν ακόμη λόγο για να γιορτάζει: Πρόσφατα, μια αρκούδα πάντα που φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο της ιαπωνικής πρωτεύουσας γέννησε δύο δίδυμα αρκουδάκια.

Πρόκειται για την πρώτη γέννηση πάντα στον κήπο, για τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το γεγονός ότι στον κόσμο δεν ήρθε μόλις ένα, αλλά δύο αρκουδάκια, χαροποίησε όχι μόνο τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου, αλλά και όλους όσους αγαπούν τα πάντα και ανησυχούν για την τύχη τους. Εδώ και χρόνια, τα ιδιαίτερα αυτά θηλαστικά συγκαταλέγονται ανάμεσα στα είδη που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση.

Ειδικά τα πάντα που βρίσκονται σε αιχμαλωσία, ζευγαρώνουν πολύ δύσκολα. Τα θηλυκά βρίσκονται σε οίστρο μόνο μια φορά τον χρόνο και είναι πολύ επιλεκτικά, όσον αφορά τους συντρόφους τους. Είναι λογικό, λοιπόν, πως όταν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Ueno υποψιάστηκαν ότι η 16χρονη αρκουδίτσα Σιν- Σιν ήταν έγκυος, δυσκολεύτηκαν να το πιστέψουν.

Για καλό και για κακό, την απομάκρυναν από την κοινή θέα και στη συνέχεια προχώρησαν στην εξέτασή της. Πράγματι, η αρκουδίτσα ήταν έγκυος, για δεύτερη φορά στη ζωή της. Το 2017, η Σιν- Σιν είχε φέρει στον κόσμο την Σιάνγκ- Σιάνγκ, το πρώτο της μωρό με τον έως τώρα σύντροφό της, Ρι-Ρι. Η Σιν- Σιν και ο Ρι-Ρι είχαν καταφθάσει στον ζωολογικό κήπο μαζί, προ δεκαετίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!