Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: GOLDEN VISA, αναστολή ΦΠΑ , μείωση ΕΝΦΙΑ και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ οι πυλώνες «ανοικοδόμησης» της αγοράς ακινήτων
[Ελεύθερος Τύπος]: GOLDEN VISA, αναστολή ΦΠΑ , μείωση ΕΝΦΙΑ και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ οι πυλώνες «ανοικοδόμησης» της αγοράς ακινήτων

[Ελεύθερος Τύπος]: GOLDEN VISA, αναστολή ΦΠΑ , μείωση ΕΝΦΙΑ και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ οι πυλώνες «ανοικοδόμησης» της αγοράς ακινήτων

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη και την οικονομική ανόρθωση της χώρας μας δύναται να αποτελέσει ο θεσμός της GOLDEN VISA την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Και τούτο διότι η αγορά ακινήτων εμφανίζει δραματική πτώση το πρώτο εξάμηνο του 2020, συρρίκνωση μεγεθών που αγγίζει ακόμη και το 41%, σύμφωνα με τα στοιχεία εισροής ξένων κεφαλαίων στη χώρα μας, για την απόκτηση ακινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Τράπεζα της Ελλάδος, τα συνολικά κεφάλαια διαμορφώθηκαν φέτος σε 230,7 εκατ. ευρώ, όταν κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους το αντίστοιχο ποσό είχε ανέλθει σε 392,7 εκατ. ευρώ.

Οπως όλα δείχνουν, το 2021 οι σφοδρές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται να σηματοδοτήσουν την επιστροφή της αγοράς ακινήτων σε προηγούμενα χρόνια, όταν οι ξένες άμεσες επενδύσεις για την απόκτηση ακινήτων δεν ξεπερνούσαν τα 400-500 εκατ. ευρώ. Αλλωστε, κατά το δεύτερο εξάμηνο, αναμένεται να καταγραφεί ακόμα μεγαλύτερη πτώση του όγκου των εισροών ξένων κεφαλαίων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 αποτέλεσε έτος-ρεκόρ για τις αγορές ακινήτων από ξένους, καθώς δαπανήθηκαν σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 1,12 δισ. ευρώ το 2018, που ήταν επίσης ιστορικά υψηλό ποσό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι κοινός τόπος ότι η δυναμική που είχε αναπτύξει η ελληνική αγορά τουριστικών -κυρίως- ακινήτων τα τελευταία χρόνια της ύφεσης ήταν υψηλή τηρουμένων των αναλογιών, με αποτέλεσμα οι επενδύσεις αυτές να αποτελούν το 35% του συνόλου, αποφέροντας στο κράτος τεράστια έσοδα από είσπραξη φόρων ακινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!