Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η γήρανση του προσώπου ξεκινάει από την οδοντοστοιχία
[Ελεύθερος Τύπος]: Η γήρανση του προσώπου ξεκινάει από την οδοντοστοιχία

[Ελεύθερος Τύπος]: Η γήρανση του προσώπου ξεκινάει από την οδοντοστοιχία

Αποκτήστε και πάλι νεανικό χαμόγελο με «πλαστική» οδοντοστοιχίας

Τα σημάδια του γήρατος και η φθορά του χρόνου αντικατοπτρίζονται πολλές φορές αμείλικτα στην περιοχή του στόματος. Τα δόντια μας παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκφραση του προσώπου. Παράλληλα, ολόκληρο το στοματογναθικό σύστημα επηρεάζεται στενά εξ’ αιτίας του καθημερινού stress. Είναι ενδεικτικό ότι το stress καταπονεί τόσο τους μαλακούς ιστούς γύρω από το στόμα όσο και τα ίδια τα δόντια που σταδιακά χάνουν το σμάλτο ή αποκτούν μικρορωγμές. Το κάπνισμα αποτελεί έναν επιπλέον ισχυρό επιβαρυντικό παράγοντα αφού αφυδατώνει το στόμα, χρωματίζει τα δόντια και εντείνει την καταστροφή και υποχώρηση των ούλων.

Πότε δείχνει ένα χαμόγελο γέρικο

Οι παράγοντες που κάνουν το χαμόγελό μας να δείχνει ταλαιπωρημένο και με εμφανή τα σημάδια του χρόνου είναι πολλοί.

  • Σε πρώτο επίπεδο ο δυσχρωματισμός της επιφάνειας των δοντιών, δηλαδή τα κιτρινωπά ή μπεζ δόντια που μπορεί να οφείλονται σε διατροφικές συνήθειες, στο κάπνισμα, σε νέκρωση του νεύρου ενός δοντιού ή απλά στη φθορά του σμάλτου.
  • Η απώλεια κάποιων δοντιών, εκτός από την προφανή ανισορροπία που επιφέρει όταν το δόντι που λείπει βρίσκεται μέσα στην αισθητική ζώνη (8 πρόσθια δόντια), διαταράσσει και ολόκληρη τη σύγκληση των δοντιών με συνέπεια το στόμα μας να κλείνει διαφορετικά.
  • Πολύ συχνά κάποιοι ασθενείς τρίζουν τα δόντια τους κατά την διάρκεια του ύπνου, ενώ άλλοτε τα σφίγγουν ασυνείδητα σε καταστάσεις stress.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!