Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Γιώργος Κρικρής: Η Νέα Σμύρνη πρωτοπορεί κάνοντας βήματα μπροστά – Το ευρωπαικό πρόγραμμα up-PET
[Ελεύθερος Τύπος]: Γιώργος Κρικρής: Η Νέα Σμύρνη πρωτοπορεί κάνοντας βήματα μπροστά – Το ευρωπαικό πρόγραμμα up-PET

[Ελεύθερος Τύπος]: Γιώργος Κρικρής: Η Νέα Σμύρνη πρωτοπορεί κάνοντας βήματα μπροστά – Το ευρωπαικό πρόγραμμα up-PET

Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια οι Δήμοι να παράγουν συνήθως αρνητικές ειδήσεις, οι πολίτες να διαμαρτύρονται για τα καθημερινά προβλήματα στις γειτονιές τους όπως η μη αποκομιδή των σκουπιδιών και οι κακοτεχνίες, με τα παραδείγματα σύγχρονης διοίκησης και οραματικής στρατηγικής σε ότι αφορά τους ΟΤΑ να μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Και η αλήθεια είναι πως η Νέα Σμύρνη την τελευταία περίοδο παράγει περισσότερες αρνητικές ειδήσεις απο ότι πραγματικά αξίζει.

Τι συμβαίνει όμως όταν νέοι άνθρωποι με μεράκι, σχέδιο δράσης, συνεχή επαφή με τις διεθνείς εξελίξεις και αγάπη για αυτό που κάνουν εμπλέκονται με τα κοινά; Κάποιος θα περίμενε η απάντηση να είναι εύκολη και λιτή. Απλώς αποχωρούν. Και όμως ο Γιώργος Κρικρής, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στο Δήμο Νέας Σμύρνης όχι μόνο δεν αποκαρδιώνεται από τα καθημερινά προβλήματα που έχει να επιλύσει, αλλά προχωρά ένα βήμα παρακάτω, καθιστά τη Νέα Σμύρνη, ευρωπαικό hub στον διάλογο της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή και οραματίζεται την επόμενη ημέρα με ένα πιο έντονο πράσινο αποτύπωμα στην πόλη του.

Συγκεκριμένα, όπως μας εξηγεί ο Γιώργος Κρικρής, παρακολουθώντας όλες τις διεθνείς εξελίξεις και καινοτομίες στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης, «πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς τη φιλοσοφία της καθημερινότητας του ενεργού πολίτη καθώς η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση δεν είναι απλώς ενα ευχολόγιο, πρέπει να περάσουμε στην εφαρμογή της κουλτούρας αυτής στην πράξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!