Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Γυναικεία γονιμότητα και λαπαροσκοπική: μικρές τομές, μεγάλες προσδοκίες
[Ελεύθερος Τύπος]: Γυναικεία γονιμότητα και λαπαροσκοπική: μικρές τομές, μεγάλες προσδοκίες

[Ελεύθερος Τύπος]: Γυναικεία γονιμότητα και λαπαροσκοπική: μικρές τομές, μεγάλες προσδοκίες

Πώς η λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητα της γυναίκας

Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική εστιάζουν σε νέες διαγνωστικές αλλά και θεραπευτικές επιλογές στις υπογόνιμες γυναίκες, με τη λαπαροσκοπική να παίζει τον πλέον σημαντικό ρόλο, καθώς μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης, τόσο με φυσικό τρόπο όσο και με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Υπολογίζεται ότι η υπογονιμότητα ταλαιπωρεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια ζευγάρια σε όλο τον κόσμο, τα σχεδόν έξι στα δέκα εκ των οποίων ζητούν ιατρική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Οι απαραίτητες… επιδιορθώσεις χωρίς «μεγάλο» χειρυργείο

Η λαπαροσκόπηση, που διενεργείται μέσω μίας, δύο ή τριών πολύ μικρών τομών στην κοιλιά, επιτρέπει στον γιατρό να ελέγξει τα όργανα της κοιλιάς και να κάνει επιδιορθώσεις όταν χρειάζεται, δίχως την ανάγκη για μεγάλες τομές που απαιτούν παρατεταμένη νοσηλεία και ανάρρωση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η λαπαροσκόπηση μπορεί να βοηθήσει τις υπογόνιμες γυναίκες. Μεταξύ άλλων, μπορεί να συμβάλλει στη διάγνωση και θεραπεία της ενδομητρίωσης, την αντιμετώπιση κύστεων και ινομυωμάτων, στην αφαίρεση ενδομητρικών σπειραμάτων και στη λύση συμφύσεων.

Ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση είναι μία από τις συχνότερες αιτίες υπογονιμότητας. Υπολογίζεται ότι σε ποσοστό έως και 50% των περιπτώσεων, η γυναικεία υπογονιμότητα οφείλεται σε αυτήν. Σε πληθυσμιακό επίπεδο, από ενδομητρίωση πάσχει το 5-10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, με τις τέσσερις στις δέκα από αυτές να είναι υπογόνιμες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!