Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Γιατί έφυγε τελικά ο Χάλαρης από τον ΕΦΚΑ;
[Ελεύθερος Τύπος]: Γιατί έφυγε τελικά ο Χάλαρης από τον ΕΦΚΑ;

[Ελεύθερος Τύπος]: Γιατί έφυγε τελικά ο Χάλαρης από τον ΕΦΚΑ;

Ο Ελεύθερος Τύπος και το Eleftherostypos.gr σας φανερώνουν όλα όσα είναι στο σκοτάδι.

Η ανηφόρα του ΕΦΚΑ και ο νέος διοικητής

Τι έγινε στον ΕΦΚΑ και έφυγε ξαφνικά από διοικητής ο Χρήστος Χάλαρης, θα διερωτηθούν πολλοί. Αλλοι θα πουν ότι «τα βρόντηξε» και άλλοι ότι «τον έφαγαν, δεν έφυγε». Οι ερμηνείες που θα ακουστούν είναι πολλές. Η αλήθεια των γεγονότων όμως δεν επιδέχεται ερμηνείες. Και τα γεγονότα λένε ότι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με τον απερχόμενο Χρήστο Χάλαρη είχαν μια σύντομη, όπως αποδείχτηκε, συνεργασία που τελειώνει πριν κλείσουν έξι μήνες από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας ο κ. Χατζηδάκης.

Σε αυτό το εξάμηνο βγήκε στην επιφάνεια ένα δομικό και χρόνιο πρόβλημα στο κομμάτι λειτουργίας του ΕΦΚΑ, που επιτάθηκε με την πανδημία και έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με αποκορύφωμα τις εκκρεμείς συντάξεις. Εντός του εξαμήνου ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης επιχείρησε να περιορίσει την έκταση του προβλήματος βάζοντας μπροστά την προκαταβολή σύνταξης όταν ανακάλυψε ότι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι δεν είχαν ούτε την προσωρινή σύνταξη.

Στο διάστημα αυτό ο ΕΦΚΑ έπρεπε να τρέξει πολλά πράγματα, παράλληλα: την ψηφιακή απονομή συντάξεων, την επίλυση άλλων εκκρεμοτήτων διοικητικού χαρακτήρα, την εφαρμογή του νόμου Βρούτση για τις αυξήσεις σε όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, την απονομή συντάξεων με παράλληλη ασφάλιση, την οργάνωση των αρχείων στα επιμέρους Ταμεία του ΕΤΑΑ και πολλά άλλα.

Με δυο λόγια, είχε γίνει δουλειά στα δύο χρόνια που έτρεχε τον ΕΦΚΑ ο Χάλαρης, αλλά τώρα έπρεπε να καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια ώστε να αποδώσουν τα μέτρα που δρομολογήθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!