Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Γερμανία: Μόνο το 0,26% των εμβολιασμένων παρουσιάζουν συμπτώματα του κορονοϊού
[Ελεύθερος Τύπος]: Γερμανία: Μόνο το 0,26% των εμβολιασμένων παρουσιάζουν συμπτώματα του κορονοϊού

[Ελεύθερος Τύπος]: Γερμανία: Μόνο το 0,26% των εμβολιασμένων παρουσιάζουν συμπτώματα του κορονοϊού

Γερμανία: Τους επόμενους μήνες, «όλοι όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι πιθανότατα θα μολυνθούν», προειδοποιεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Ασφαλιστικών Ταμείων (KBV) Αντρέας Γκάσεν και καλεί τους πολίτες να σπεύσουν ακόμη και τώρα να εμβολιαστούν. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», μόνο το 0,26% των εμβολιασμένων παρουσιάζουν τελικά συμπτώματα της Covid-19.

Με τον δείκτη των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών να βρίσκεται σήμερα στο 213,7, ύψος – ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, κλιμακώνεται στη Γερμανία η δημόσια συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ενόψει του χειμώνα. Συνολικά, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 61% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με «πρωταθλητή» την περιφέρεια Μίζμπαχ, στη Βαυαρία, όπου ο δείκτης έφθασε στο 868,4.

Ταυτόχρονα ωστόσο το ποσοστό νοσηλείας παραμένει χαμηλότερο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020, με τους ειδικούς όμως να εκφράζουν φόβους για τον κίνδυνο διπλασιασμού του τις επόμενες ημέρες. «Τους επόμενους μήνες θα βιώσουμε μια κατάσταση όπου όλοι όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι πιθανότατα θα μολυνθούν», τονίζει, μιλώντας στην BILD, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Ασφαλιστικών Ταμείων Αντρέας Γκάσεν.

Ο λοιμωξιολόγος Πέτερ Κέμσερ, από το Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν, αναφέρει ως πιθανή εξήγηση για την αύξηση των κρουσμάτων αφενός την πολύ υψηλή μεταδοτικότητα του στελέχους «Δέλτα» και αφετέρου τη χαλάρωση των μέτρων και την επιστροφή σε πιο φυσιολογικούς τρόπους συμπεριφοράς στην καθημερινότητα. «Πριν από έναν χρόνο οι περιορισμοί ήταν πολύ αυστηρότεροι», επισημαίνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!