Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Γερμανία: «Μάχη» για το Υπουργείο Οικονομικών έδωσαν Πράσινοι και Φιλελεύθεροι
[Ελεύθερος Τύπος]: Γερμανία: «Μάχη» για το Υπουργείο Οικονομικών έδωσαν Πράσινοι και Φιλελεύθεροι

[Ελεύθερος Τύπος]: Γερμανία: «Μάχη» για το Υπουργείο Οικονομικών έδωσαν Πράσινοι και Φιλελεύθεροι

Γερμανία: Το υπουργείο Οικονομικών ήταν «το μήλον της Έριδος» μεταξύ Πρασίνων και Φιλελευθέρων (FDP) έως την τελευταία στιγμή των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, σύμφωνα με πληροφορίες της BILD. Η νέα διαφωνία των μελλοντικών κυβερνητικών εταίρων -πριν καν αναλάβουν την κυβέρνηση- αφορά τώρα το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Όπως μεταδίδει η BILD, τη νύχτα της περασμένης Τρίτης, λίγες ώρες πριν από την παρουσίαση της Προγραμματικής Συμφωνίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και του FDP, ο Αρχηγός των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ και ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ έδιναν μάχη για το πόστο του υπουργού Οικονομικών, του ισχυρότερου υπουργείου της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και για τη δημοσιονομική πολιτική των επόμενων ετών.

Ο κ. Λίντνερ είχε μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων καταστήσει σαφές ότι υπάρχει μόνο μία θέση για τον ίδιο, αυτή του υπουργού Οικονομικών. Επιπλέον, αν και η θέση του Αντικαγκελάριου ανήκει στο δεύτερο σε δύναμη κόμμα του συνασπισμού, δηλαδή στους Πράσινους, με ένα νομικό τρικ, ο κ. Λίντνερ εξασφάλισε θέση «αναπληρωτή» Καγκελάριου. Όπως επισημαίνεται στην Προγραμματική Συμφωνία, εάν ο Καγκελάριος απουσιάζει ή αδυνατεί να προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου, αναλαμβάνει ο Αντικαγκελάριος και, εάν και αυτός δεν μπορεί, τότε προεδρεύει ο υπουργός που θα υποδείξει ο Καγκελάριος, ο οποίος εικάζεται ότι θα είναι ο Κρίστιαν Λίντνερ, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!